SVE TEORIJE OKO OVOG LEKA PALE U VODU: Nema dokaza da je efikasan protiv korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE TEORIJE OKO OVOG LEKA PALE U VODU: Nema dokaza da je efikasan protiv korona virusa

Evropska komisija demantovala Donalda Trampa.

Evropska komisija saopštila je u utorak da nema dokaza da je lek o kojem je američki predsednik Donald Tramp govorio kao o čudotvornom leku protiv virusa COVID-19, efikasan protiv bolesti izazvane novim korona virusom.

Tramp je ranije rekao da bi antimalarijski lek hidroksihlorin mogao da bude među "najvećim izumima u istoriji" zbog svog efekta na Covid-19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Efikasnost hidroksihlorina u lečenju pacijenata obolelih od Covid-19 do danas nije dokazana - izjavio je portparol Evropske komisije i dodao da nema dokaza ni da je efikasan hlorokin koji se takođe koristi za lečenje malarije a koji je testiran za brobu protiv korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.