STRAH ZAVLADAO U SVETU : Poznati američki epidemiolog ima NAJCRNJE PROGNOZE za januar, objasnio je i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 09:02

STRAH ZAVLADAO U SVETU : Poznati američki epidemiolog ima NAJCRNJE PROGNOZE za januar, objasnio je i zašto

Upozorenja stižu pošto su SAD veći deo nedelje obarale korona rekorde

Dr Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, koji je i član radne grupe Bele kuće za korona virus, upozorio je da će "januar biti užasan", što će uglavnom biti rezultat porodičnih okupljanja tokom praznika.

- Mislim da će januar biti užasan jer će nas stići talas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Božića i Dana zahvalnosti - rekao je Fauči tokom intervjua za Njuzvik.

- Dakle, sasvim je moguće da bi januar mogao biti najgori - dodao je Fauči.

On je rekao da će se između dve i tri nedelje od početka putovanja zbog Dana zahvalnosti, videti pikovi i dodao da ne sumnja da će se broj hospitalizovanih i preminulih povećati tokom narednih nedelja.

- Mrzim što to moram reći, ali to je istina i realnost - naveo je Fauči.

Faučijeva upozorenja stižu pošto su SAD veći deo nedelje obarale korona rekorde. Najnoviji podaci pokazuju da su SAD u četvrtak zabeležile maksimalan dnevni broj novih slučajeva i hospitalizacija.

Procenjuje se da je 19.442 osoba prebačeno u jedinice intenzivne nege, a još 6.867 Amerikanaca je priključeno na respirator.

U SAD Kalifornija je i dalje država sa najvećim dnevnim brojem dokumentovanih slučajeva kovida-19. U četvrtak je zabeleženo 21.368 novih  slučajeva. Po broju zaraženih za njom su Teksas, Pensilvanija, Ilinois i Florida.

Guverner Kalifornije u četvrtak je izdao naređenje da se ostane kod kuće, sa nadom da će ta mera sprečiti širenje zaraze i pružiti olakšanje državnim bolnicama, koje se sve više približavaju popunjavanju kapaciteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.