STIŽU VELIKI PROBLEMI ZA KORONA ĐAKE? Zaključavanje će ih koštati na hiljade evra, dolaze negativne posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 09:44

STIŽU VELIKI PROBLEMI ZA KORONA ĐAKE? Zaključavanje će ih koštati na hiljade evra, dolaze negativne posledice

Zaključavanje će znatno uticati na primanja sadašnjih đaka.

Mere zaključavanja, koje onemogućavaju i rad u školama, drastično se odražavaju na kasnije šanse na veću platu dece, pokazuje istraživanje ekonomiste Ludgera Vesmana.

Učenje na daljinu suočio je brojne porodice sa velikim problemima.

Briga o deci i posao teško su spojivi, a učenje na daljinu često ne funkcioniše najbolje.

Vesman upozorava da će zatvaranje škola imati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teške materijalne posledice po đake, to jest na njihove šanse da izbore veća primanja.

- Zatvaranjem škola prenosi se manje znanja. Ekonomske posledice toga mogu se izračunati. Ako jedna trećina školske godine bude izgubljena, to znači u proseku oko tri odsto životnih primanja - rekao je Vesman, navodeći da u najgorem slučaju to znači gubitak od oko 30.000 evra.

Ekonomista strahuje i da mnogi đaci neće uspeti da steknu željenu diplomu, a tako i izbore se za željenu profesiju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.