STANJE JE OZBILJNO... Načelnica klinike u kojoj se leči Amfilohije otkrila u kakvom je stanju Njegova svetost

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 02:18

"STANJE JE OZBILJNO..." Načelnica klinike u kojoj se leči Amfilohije otkrila u kakvom je stanju Njegova svetost

Doktorka je istakla da je Mitropolit negativan već desetak dana na korona virus

Dr Jelena Borovinić Bojović, načelnica pulmološke klinike KCCG u izjavi, nešto posle ponoći istakla je da se mitropolitovo zdravstveno stanje, naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dugotrajne oksigene terapije.

Kako je napomenula večeras, nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku.

Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan lekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane.

Kako smo ranije pisali, prema saznanjima pojedinih medija, predstojeći sati biće ključni. Do pogoršanja zdravstvenog stanja mitropolita Amfilohija je došlo zbog laički rečeno, pojave vazduha u grudnom košu koji mu pritiska srce.

Takođe, kako saznaju mediji, mitropolit je i danas, pošto mu se pogoršalo stanje, odbio da ide u bolnicu u Beogradu i izrazio želju da ostane u Crnoj Gori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.