SRBIJA SPREMNA, ZDRAVSTVENI SISTEM SPREMAN! Naša zemlja u svakom trenutku može da poveća kovid kapacitete

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 07:42

SRBIJA SPREMNA, ZDRAVSTVENI SISTEM SPREMAN! Naša zemlja u svakom trenutku može da poveća kovid kapacitete

Kada je reč o registrovanju prisustva delta soja virusa korona, ministarka je kazala da su toku su pripreme za slanje uzoraka na testiranje

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je juče, odgovarajući na poslanička pitanja, da Komisija za borbu protiv kovida sa ekspertima Svetske zdravstvene organizacije već skoro mesec dana radi na redefinisanju odgovora na novi talas koji se očekuje u septembru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te naglasila da je zdravstveni sistem spreman u svakom trenutku da poveća trenutne kapacitete za kovid pacijente.

, ali da nije od presudnog značaja da se radi na identifikaciji tog soja u svakom pojedinačnom slučaju.

O povećanju zarada zaposlenima u zdravstvu, ministarka je kazala da se neće zalagati za selektivno povećanje plata medicinarima, te da su saglasni sa zahtevima svih sindikata da postoji potreba za povećanjem plata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.