SRBIJA NA DOBROM PUTU KA OPORAVKU! Na respiratorima sve manji broj ljudi, a evo kakvo je stanje po gradovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2020, 17:22

SRBIJA NA DOBROM PUTU KA OPORAVKU! Na respiratorima sve manji broj ljudi, a evo kakvo je stanje po gradovima

Na teritoriji grada na Ibru od početka epidemije zvanično je potvrđeno 1.364 slučaja infekcije, od kojih 1.312 od 17. juna i drugog naleta korona virusa.

Od ukupno 52 testirana uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, dva je pozitivno na kovid-19, saopštio je u subotu po podne gradski Krizni štab na osnovu informacija iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje.

Situacija u domovima za stare

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 153 korisnika i 67 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupno je izlečeno 868 korisnika ustanova socijalne zaštite, a 338 zaposlenih se oporavilo od koronavirusa.

Biće dozvoljene i posete u domovima za stare, koje će trajati 15 minuta.

- Mislim da je to neophodno njima, ne samo njima, nego i rodbini. Vrlo je važno da budu posete ograničene i da budu na distanci. Trajaće 15 minuta, i odvijaće se u dvorištu, barem dok je lepo vreme. Mislim da svi domovi imaju uslove da to kontrolisano obave - objašnjava prof. dr Tidorović.

Čačak - situacija sa koronom

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte Bolnice Čačak svakodnevno se smanjuje priliv pacijenata sa simptomima i znacima kovid infekcije

Tokom dana pregledana su 24 pacijenta. Na svim odeljenjima koja su pretvorena u kovid odeljenja hospitalizovana su ukupno 23 pacijenta.

U formiranom respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom trenutno se nalaze dva pacijenata, od toga je jedan pacijent na respiratoru.

U Srbiji još 170 novoobolelih od korona virusa

U Srbiji je u poslednja 24 sata, odnosno do 15 časova, registrovano još 170 slučajeva zaraženih korona virusom.

Testirano je 8.670 ljudi. Od posledica korone preminule su 3 osobe, dok se na respiratoru nalazi 46 ljudi, što je za šest manje nego juče.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.