SPUTNJIK V OSVAJA SVET: Upravo saopšteno da veliki broj zemalja završava registraciju ruske vakcine 

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 12:27

"SPUTNJIK V" OSVAJA SVET: Upravo saopšteno da veliki broj zemalja završava registraciju ruske vakcine 

Ruski fond za direktne investicije sarađivao je sa svakom zemljom pojedinačno i uspostavio veliki broj međunarodnih partnerstava za proizvodnju vakcina

Šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev očekuje da će ruska vakcina protiv virusa korona Sputnjik V biti registrovana u još više od 25 zemalja.

- Naša vakcina Sputnjik V do sada je registrovana u 14 zemalja, a u naredne dve nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekujemo registraciju u još više od 25 zemalja - rekao je Dmitrijev na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji se održava virtuelno.

Prema njegovim rečima, neke od zemalja u kojima se registracija vakcine očekuje su Meksiko, Paragvaj i Pakistan.

Podsetimo, ranije je Ruski fond za direktne investicije potpisao sporazum sa vodećim turskim farmaceutskim proizvođačem za proizvodnju vakcine Sputnjik V u Turskoj i započeo proces prenosa tehnologije.

Dmitrijev je istakao da je Fond sarađivao sa svakom zemljom pojedinačno i da je uspostavio veliki broj međunarodnih partnerstava za proizvodnju vakcina.

Vakcina Sputnjik V je napravljena na proverenoj i dobro izučenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka i već je dobila odobrenje za primenu u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Mađarskoj, Srbiji, Boliviji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju i Turkmenistanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Afrika moli bogate zemlje: Ne gomilajte vakcine

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2021

Predsednik Južne Afrike Siril Ramaposa zatražio je od bogatih zemalja da ne gomilaju zalihe vakcina protiv virusa korona, uz poruku da je u borbi protiv pandemije potrebno da se svet ujedini.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.