ŠOKANTNA ISPOVEST ĐORĐA KOJI SE ZARAZIO KORONOM: Bio sam dijabetičar, a onda mi je korona pojela šećernu bolest

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 19:24

ŠOKANTNA ISPOVEST ĐORĐA KOJI SE ZARAZIO KORONOM: "Bio sam dijabetičar, a onda mi je korona "pojela šećernu bolest"

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara, Stamatović kaže da taj posao nije nimalo lak, a da se tokom ove pandemije korona virusa videlo da može biti i opasan.

Medicinski tehničar Kliničkog centra Kragujevac Đorđe Stamatović jedan je od medicinara koji su preležali korona virus i, umesto da leči i neguje druge, sam je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postao pacijent u svojoj bolnici.

Ovaj "medicinski brat", kako ih pacijenti sa simpatijama zovu, inače je dijabetičar, pa su, kako kaže, kolege zbog toga bile zaštitnički nastrojene prema njemu, pa su oni brinuli o potvrdjenim pacijentima, dok je on vodio računa o sumnjivim na korona virus.

Kada se i sam zarazio, radno mesto zamenio je bolničkim krevetom.

- Primljen sam na moju kliniku, na kojoj sam inače ja lečio i brinuo - priča on i kaže da je tokom bolesti primetio da mu je nivo šećera u krvi na normalnom nivou.

- Ne znam šta je uzrok tome, da li lekovi ili je korona 'pojela' moju šećernu bolest - pita se Stamatović, koji je gotovo mesec dana proveo na više bolničkih odeljenja, a potom i u izolaciji, i dodaje da je najviše strahovao da ne zarazi trudnu suprugu.

On smatra da se zarazio na samom početku epidemije, kada su imali malo skafandera, pa su, kaže, morali pametno da ih rasporedjuju, a i šili su zaštitne maske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.