Ispovest Srđana iz Kragujevca: Osetio sam malaksalost, a kada sam otišao u bolnicu dali su mi ove lekove

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 10:34

Ispovest Srđana iz Kragujevca: Osetio sam malaksalost, a kada sam otišao u bolnicu dali su mi ove lekove

Među zaraženima korona virusom, koji leži na bolničkom lečenju u Kragujevcu je i Srđan Tošić (44). On nije bio u direktnom kontaktu sa inficiranim i sumnja da se zarazio u nekom od marketa u Beogradu.

- Prvo sam osetio malaksalost, a potom temperaturu koja me je lomila, nisam mogao da gledam niti da sedim, rasla je iz dana u dan, i tako šest dana dok me nisu primili u Topoli u Domu zdravlja. Dali su mi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<  infuziju i diklofen inekciju, tad mi je bilo bolje ali preko noći ponovo sam dobio temperaturu koja jednostavno lomi sve u meni, nisam mogao da gledam na oči. Imao sam upalu pluća, otežano disanje, temperatura varira od 37 do 39,4 - objasnio je pacijent Srđan Tošić.

Ovaj čovek koji se oči u oči susreo sa zarazom, ističe da je imunitet najvažniji faktor i da od njegove jačine zavisi kako će se organizam izboriti.

- Ovde većina pacijenata kašlje, ja nisam kašljao. Izgubio sam  miris i ukus, od pre par dana sam počeo da jedem i osećam. Dobijamo vitamine i neki lek protiv malarije. Kako dani prolaze, sve je lakše - rekao je Srđan.

 Njegova supruga i sin su u kućnoj izolaciji u Topoli, Tošić virus nije preneo nikome i to je kako kaže najveća sreća.

- Srećom na poslu su svi zdravi, supruga i sin takođe i najsrećniji sam zbog toga. Bitno je da nikome nisam preneo virus. Moji su u strogoj izolaciji, ljudi im donesu do vrata hranu i sve što im treba, daju račun, supruga plati, dezifikuje i unese u dom - rekao je Srđan.

Tošić poručuje građanima Srbije da se čuvaju jer je virus opasan:

- Slušajte savete stručnih ljudi, ne pričaju uzalud da sedimo kod kuće i da budemo strpljivi, sve će proći. Čuvajte se…- poručuje Srđan.

On je iskazao zahvalnost svima koji su ga podržavali prethodnih dana za vreme bolničkog lečenja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srđan se koronom zarazio u marketu: Temperatura ga je lomila, izgubio je čulo mirisa i ukusa

Izvor: B92, 10.Apr.2020

Među zaraženima koronavirusom na bolničkom lečenju u Kragujevcu leži i Srđan Tošić (44). On nije bio u direktnom kontaktu sa inficiranim i sumnja da se zarazio u nekom od marketa u Beogradu..."Prvo sam osetio malaksalost, a potom temperaturu koja me je lomila, nisam mogao da gledam, niti da sedim,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.