SEVERNA KOREJA PONOVO NA UDARU SVETSKE JAVNOSTI: Oglasile se Ujedinjene nacije, stigli novi izveštaji

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 16:37

SEVERNA KOREJA PONOVO NA UDARU SVETSKE JAVNOSTI: Oglasile se Ujedinjene nacije, stigli novi izveštaji

Šta Pjongjang kaže na sve to?

Drastične mere koje je Severna Koreja preduzela za suzbijanje korona virusa pogoršale su poštovanje ljudskih prava i ekonomske poteškoće građana, uključujući izveštaje o postojanju gladi, izjavio je Tomas Ohea Kvintana, specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Severnoj Koreji.

Severna Koreja, koja tek treba da prijavi postojanje nekog slučaja obolelog od korone, uprkos tome što deli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granicu sa Kinom, zatvorila je granicu, zabranila većinu međunarodnih putovanja i strogo ograničila kretanje u zemlji tokom prošle godine.

- Čini se da dalja izolacija Demokratske Narodne Republike Koreje od spoljnog sveta tokom pandemije kovid-19 pogoršava ukorenjena kršenja ljudskih prava - naveo je Kvintana u izveštaju u koji je Rojters imao uvid.

On je pozvao severnokorejske vlasti da obezbede da negativne posledice mera prevencije ne postanu nesrazmerno veće od uticaja same pandemije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.