Ružić: Obrazovni sistem nije mesto prenošenja virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 11:10

Ružić: Obrazovni sistem nije mesto prenošenja virusa

Obrazovni sistem nije mesto za transmisiju virusa korona, izjavio je danas ministar prosvete Srbije Branko Ružić, dodajući da je svega oko 0,5 odsto od ukupnog broja učenika zaraženo kovidom.

"Brojke nisu alarmantne i svi u Vladi i građani Srbije trebalo bi da budu zadovoljni predanošću i nastavnog i nenastavnog osoblja i odgovornošću koju deca pokazuju. To je najbolji primer na koji možemo da sprečimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << negativne efekte korona virusa", rekao je Ružić za TV Pink.

On je naveo da je zaraženo i oko jedan odsto zaposlenih u obrazovnom sistemu.

Navodi i da, kako se povećava broj obolelih u opštoj populaciji, tako dolazi do blagog povećanja broja zaraženih u obrazovnom sistemu.

Ružić kaže da onlajn nastava nije "bauk", te da su deca digitalno pismenija od starijih. Poručio je i da su roditelji u svakom trenutku bili u mogućnosti da izaberu kako će njihova deca da pohađaju nastavu.

"Nije situacija takva da možemo svakome da udovoljimo, ali se trudimo da vaspitno-obrazovni proces traje", rekao je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠKOLE NISU MESTO ZA PRENOŠENJE VIRUSA: U Srbiji zaražen mali broj učenika i nastavnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021

Ministar Ružić izneo podatak da je u Srbiji zaraženo 0,5 odsto učenika i 1,0 odsto nastavnika..Obrazovni sistem nije mesto za transmisiju virusa korona, izjavio je danas ministar prosvete Srbije Branko Ružić, dodajući da je svega oko 0,5 odsto od ukupnog broja učenika zaraženo kovidom...- Brojke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.