Ruska vakcina stiže u Srbiju do kraja sedmice - samo za ispitivanje

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 18:42

Ruska vakcina stiže u Srbiju do kraja sedmice - samo za ispitivanje

Predsednica vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na video-konferenciji s ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim.

Manturov je Brnabićeva upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa sputnjik.

Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu, u količini od 20 doza, stići u Srbiju do kraja sedmice.

Predsednica vlade rekla je da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Republike radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj video-konferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Predsednica vlade Ana Brnabić će sutra 1. decembra, nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije Fajzer, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa ruskim ministrom o vakcini "Sputnjik V"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V"...Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prva partija ruske vakcine stiže u Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2020

Vlada Srbije saopštila je da će partija ruske vakcine protiv korona virusa stići u Srbiju do kraja ove sedmice. Kako se navodi u saopštenju, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je 30. novembra na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Srbija zainteresovana za proizvodnju vakcine „Sputnik V“

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2020, 10:27

Srbija je spremna da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje ruske vakcine "Sputnik V" protiv koronavirusa, a serija vakcine za laboratorijska istraživanja stiže u zemlju do kraja ove nedelje, saopštilo je Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije nakon razgovora ministra industrije...

Nastavak na Vostok.rs...

SJAJNE VESTI NAM DOLAZE IZ RUSIJE: Vakcina stiže u Srbiju do kraja sedmice

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020

Predsednica vlade Ana Brnabić razgovarala je danas na video-konferenciji s ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim...Manturov je Brnabićeva upoznao sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa sputnjik...Ministar Manturov potvrdio je da će partija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.