Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 12:59

Ruska vakcina protiv korone biće testirana na deci početkom 2021.

Nacionalni istraživački centar "Gamalei" u Rusiji planira da počne testiranje vakcine protiv virusa korona na deci u januaru-februaru sledeće godine, saopštio je direktor centra Aleksandar Gincburg.

Kako prenosi Sputnjik, Gincburg je naveo da Institut nikada nije sprovodio testiranja na deci.

"Pedijatri poznaju te specifičnosti, stoga zajedno s njima pripremamo dokumentaciju koju ćemo podneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstvu zdravlja kako bismo mogli sprovoditi testiranja na deci, ali tek nakon što završimo sva testiranja na odraslima", rekao je Gincburg.

Prema njegovim rečima, testiranja na deci počeće na zimu, jer će treća faza testiranja vakcine protiv virusa korona na odraslima trajati oko pet meseci.

"Nadam se da će vakcina biti pogodna za decu, ali prema ruskom zakonu vakcina se može testirati na deci tek kada prođe kompletan ciklus testiranja na odraslima", objasnio je Gincburg.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško ranije je saopštio da su klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona u Rusiji završena, a reč je o vakcini koju razvija Nacionalni istraživački centar epidemiologije i mikrobiologije "Gamalei".

Autor: Tanjug, Sputnjik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SZO se založila za bezbednu vakcinu protiv korona virusa

Izvor: Danas, 04.Avg.2020

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) založila se danas za poštovanje postojećih pravila i protokola za razvoj vakcine protiv korona virusa pošto su ruske vlasti obećale "nekoliko miliona doza" te vakcine početkom 2021. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.