Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 20:55

Rusija naložila istragu respiratora posle požara u dve bolnice

Ruske vlasti naložile su proveru respiratora posle smrti pet pacijenata na reanimaciji koji su stradali u požaru u jednoj bolnici u Sankt Peterburgu u kojoj se leče inficirani korona virusom.

Prošle nedelje je u sličnom požaru u bolnici u Moskvi preminula jedna pacijentkinja.

Požar je izbio u utorak ujutru u bolnici Sveti Georgij, javila je agencija TASS i dodala da je bolnica nedavno adaptirana za prijem obolelih od koronavirusa. Vatrogasci su naveli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je 150 osoba evakuisano iz bolnice. Prema prvim rezultatima istrage, uzrok požara je kratki spoj struje koje je izazvalo uključenje jednog od respiratora.

Ruske vlasti su naložile proveru kvaliteta i bezbednosti respiratora koji se koriste u toj bolnici, kao i u jednoj bolnici u Moskvi gde je jedna pacijentkinja prošle nedelje preminula u sličnom požaru. Otvorena je i istraga za izazivanje smrti iz nehata.

U Rusiji je od korona virusa umrlo 2.116 osoba, dok su 232.243 zaražene. Ta zemlja je druga u svetu po broju inficiranih, posle SAD.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.