Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2020, 12:42

Roma čeka da se Džeko probudi, Parma održala lekciju Napoliju

Krstaši stigli u Udine iako imaju šestoricu igrača pozitivnih na korona virus

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa se igra na Olimpijskom stadionu u Rimu gde Roma dočekuje Benevento. Trener Đalorosih Paolo Fonseka je kandidovao i svoj tim za Ligu šampiona i da bi prešao sa reči na dela morao bi večeras da osvoji sva tri boda protiv Veštica Pipa Inzagija. Fudbalski klub Parma ima šest igrača zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kovidom-19, ima u rukama i dokument nadležnih sanitarnih organa kao onaj koji je imao Napoli pred meč sa Juventusom, ali je klub iz Emilije doputovao u Udine i želi da igra utakmicu. Dušan Vlahović bi trebalo da bude potvrđen u startnoj postavi Fjorentine protiv desetkovane Specije dok u Torinu Marko Đampaolo i Euzebio Di Frančesko već biju bitku za spasavanje klupe koja im se ljulja.

ROMA - BENEVENTO 

Trener Rome Paulo Fonseka će poslati na teren tim koji smo videli u poslednja dva kola Serije, protiv Juventusa i Udinezea, pošto se Smoling povredio i moraće da preskoči večerašnji meč. Tim Đalorosih će biti vrlo tanak na pozicijama spoljnih veznih. Kalafjori je pozitivan na Kovid - 19, zbog čega je čitav tim sa stučnim štabom u samoizolaciji, i Spinacola na levom boku nema alternativu dok na desnom ni Santon, ni Karsdorp a ni Bruno Pereš ne daju garancije. Fonseka je juče želeo da precizira da nije on taj koji je oterao Florencija, koji bi i te kako dobrodošao rimskom klubu sa novom formacijom 3-4-2-1. “Florenci je odlučio da ode, ja sam želeo da ostane”, podvukao je portugalski trener.

U Rimu se očekuje da Edin Džeko proradi. Pregovori o redefiniciji njegovog ugovora su počeli dobro i mogli bi da budu potrebna injekcija samopouzdanja za kapitena Rome. Bez Edina u golgeterskoj formi, Fonsekine objave da je i Roma u trci za Ligu šampiona ostaće samo puste želje. Novi napadač Borha Majoral će večeras najverovatnije debitovati u drugom poluvremenu u dresu Đalorosih. Od Španca se očekuje da popravi efikasnost Rome koja je i na startu nove sezone pokazala da ima velike probleme sa golgeterskim učinkom pogotovo kada Džeko uđe u tunel.

Osim Kalafjorea, Smolinga i Zaniola, Roma ne može da računa ni na Dijavaru, Karsdorpa i Pastorea.

Benevento dolazi rasterećen na Olimpiko. Tim Filipa Inzagija je osvojio šest bodova u prva tri kola i prikazao igru sa kojom bi povratnici u prvoligaško društvo trebalo bez većih muka da obezbede opstanak.

Protiv Rome će biti posebno motivisani bivši igrači rimskog kluba Jago Falke i Kaprari koji imaju neraščišćene račune sa Đalorosima budući da se nisu rastali u najboljim odnosima.

Inzagi ima samo dve dileme oko sastava: u napadu je Lapadula favorit u odnosu na Saua dok je neizvesno kome će pokloniti poverenje za ulogu desnog beka, iskusnom Mađu ili mladom Belgijancu Fulonu.

ROMA 3-4-2-1: Mirante - Mančini, Ibanjez, Kumbula - Santon, Pelegrini, Veretu, Spinacola - Mhitarjan, Pedro - Džeko

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Mađo, Glik, Kaldirola, Leticija - Joninta, Skjatarela, Dabo - Jago Falke, Kaprari - Lapadula

SPECIJA - FJORENTINA 

Specija dočekuje Fjorentinu poprilično oslabljena, praktično bez polovine startera, počev od golgetara tima Galabinova koji će će se vratiti na teren tek posle novembarske pauze u prvenstvu. Van stroja su i Matijelo, Mastinu, Zoet, Ramos, Markidza i Mađore.

Na drugoj strani Fjorentina dolazi u najjačem sastavu. Bepe Jakini ima sve igrače na raspolaganju uključujući i Kaljehona koji je stigao u Firencu poslednjeg dana prelaznog roka. Toskancima je pobeda neophodna posle kiksa protiv Sampdorije na domaćem terenu a posebno kormilaru Fjorentine čija bi klupa počela da se ljulja ako bi se iz Specije vratio bez bodova.

Prema najavama u startnom timu Ljubičastih bi trebalo da budu obojica reprezentativaca Srbije, Nikola Milenković i Dušan Vlahović. Srpski napadač je u baražu sa Kuameom za mesto u špicu napada pored oporavljenog Riberija. Kjezu će zameniti Lirola, a Kaljehon će, po svoj prilici, dobiti šansu u drugih 45 minuta.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Ferer, Šabo, Erlić, Del’Orko - Bartolomei, Riči, Mora - Verde, Pikoli, Gjazi

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kaseres - Lirola, Bonaventura, Amrabat, Kastrovili, Biragi - Riberi, Vlahović

TORINO - KALJARI 

Početak sezone Torina i Kaljarija sa novim trenerima, Markom Đampaolom i Euzebijom Di Frančeskom, nije obećavajući. Torino je i dalje bez bodova, a Sardi su osvojili samo jedan i to mnogo više zahvaljujući sreći nego zaslugama na terenu protiv Sasuola. Olakšavajuća okolnost za dvojicu kormilara je da su promenili formacijske postavke s kojima su dva tima igrala godinama i potrebno je vreme da fudbaleri prihvate i automatizuju nove šeme igre na terenu zajedno sa kretanjima i okupiranjem prostora.

Đampaolo će ovog popodneva poslati na teren čak četvoricu pojačanja iz prethodnog prelaznog roka. Na bekovskim pozicijama će igrati Vojvoda i Rodrigez, na sredini terena Lineti, a Bonacoli će praviti društvo Belotiju u napadu. Verdi će igrati u ulozi ofanzivnog plejmejkera. Saša Lukić i Vanja Milinković Savić će biti na klupi. Torinu ne dostaju povređeni Bazeli, Zaza i Ico.

Di Frančesko ne odustaje od svog stila igre, po cenu poraza i rizikovanja preranog otkaza. Bivši trener Rome je prekomponovao tim Kaljarija i u Torino dolazi da se nadigrava imajući u vidu da će iza centarfora Simeonea igrati Žoao Pedro, koga je Torino pokušavao da dovede čitavo leto, Sotil i Nandez.

TORINO 4-3-1-2: Sirigu - Vojvoda, Bremer, Enkulu, Rodrigez - Meite, Rinkon, Lineti - Verdi - Bonacoli, Beloti 

KALJARI 4-2-3-1: Kranjo - Zapa, Valukijievič, Godin, Likojanis - Marin, Rog - Nandez, Žoao Pedro, Sotil - Simeone

UDINEZE - PARMA

U Udinama samo pričaju o Deuleofeu. Od osamdesetih godina kada je u Friuli stigao jedan od najbojlih fudbalera svih vremena Ziko nije se pričalo toliko o jednom pojačanju Udinezea kao o 26-ogodišnjem Špancu. Familija Poco je odlučila da iz Votforda, engleskog tima takođe u vlasništvu italijanske porodice, prebaci nekadašnju veliku nadu Barselone i španskog fudbala. Deulofeu je već na treninzima pokazao svoju klasu, ali trener Goti ne želi da rizikuje s obzirom na to da Katalonac nije odigrao jednu zvaničnu utakmicu od februara i protiv Parme će početi meč na klupi.

Udineze nema pravo na grešku: ne samo da su izgubili sve tri utakmice na startu prvenstva nego nisu uspeli još uvek ni da zatresu mrežu. Delimično opravdanje za trenera Gotija može da bude veliki broj povređenih fudbalera. Protiv Parme neće moći da računa na svog prvog golmana Musu, kao ni na Volasa, Striger Larsena, Mandragoru, Jajala, Nujtnika. Praktično na polovinu tima startera.

Parma dolazi u Udine bez šestorice fudbalera koji su zaraženi Kovidom-19 i pod znakom pitanja je u kakvom će se sastavu pojaviti pošto će morati da se testiraju neposredno pred meč. Interasantno je da su nadležne sanitarne službe u Parmi reagovale slično kao njihove kolege u Napulju, ali se Parma kompletno drugačije ponela od Napolija i doputovala u Udine na megdan rivalu.

Za trenera Fabija Liveranija su najteži izostanci centarfora Inglezea i Kornelijusa budući da neće imati klasičnog špica, a ni rezervne napadača za Karamoa i Žervinja.

UDINEZE 3-5-2: Nikolas - Bekao, De Majo, Samir - Molina, De Paul, Arslan, Pereira, Auvejan - Lazanja, Okaka

PARMA 4-3-1-2: Sepe - Laurini Jakoponi, Bruno Alveš, Pecela - Kucka, Grasi, Kurtić - Siprijen - Karamo, Žervinjo

Piše: Željko Pantelić 

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 4:1 (4:0)

/Lozano 23, 27, Politano 30, Osimen 43 - Lamers 69/

Inter - Milan 1:2 (1:2)

/Lukaku 28 - Ibrahimović 12, 16/

Sampdorija - Lacio 3:0 (2:0)

/Kvaljarela 32, Augelo 41, Damsgard 74/

Krotone - Juventus 1:1 (1:1)

/Simi 12 - Morata 21/

Nedelja

12.30: (2,65) Bolonja (3,30) Sasuolo (2,65)

15.00: (5,50) Specija (3,80) Fjorentina (1,65)

15.00: (2,25) Torino (3,35) Kaljari (3,20)

18.00: (1,93) Udineze (3,45) Parma (4,10)

20.45: (1,35) Roma (5,30) Benevento (8,00)

Ponedeljak

20.45 Verona - Đenova

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.