Region: U Hrvatskoj raste broj obolelih, u BiH 5 umrlih, u Crnoj Gori 44 obolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 12:39

Region: U Hrvatskoj raste broj obolelih, u BiH 5 umrlih, u Crnoj Gori 44 obolelih

U polednja 24 sata Hrvatskoj je zabeležen do sada najveći broj obolelih - 180 od početka epidemije u toj državi.

Kako je saopštio Nacionalni štab civilne zaštite trenutno aktivno obolelih od korona virusa u Hrvatskoj je ukupno 811. Među njima je 115 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Jedna osoba je preminula.

U Hrvatskoj je juče zabeležen rast broja obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od korona virusa, bilo ih je čak 130, što je drugi najveći dnevni broj novozaraženih od početka epidemije. Najveći broj novoobolelih u jednom danu bio je 140, a zabeležen je 11. jula. Treći najveći broj novoobolelih zabeležen je 14. jula, a iznosio je 126 novoobolelih.

Prema dosadašnjim podacima iz županijskih štabova, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je registrovan 41 novozaraženi, isto toliko i u Gradu Zagrebu, dok je u Osiječko-baranjskoj županiji 12 novozaraženih, Vukovarsko-sremskoj devet.

U BiH prijavljeno 222 slučaja zaraze i pet umrlih

U Bosni i Hercegovini danas je prijavljeno 222 slučaja zaraze korona virusa i pet preminulih pacijenata - u FBiH 143 i u Republici Srpskoj 79 osoba.

U FBiH su umrle tri osobe, a u Republici Srpskoj dve. U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 1.059 uzoraka, od kojih je 143 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 98.927 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.072 osobe, saopštio je Institut za jvno zdravlje u Sarajevu.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 5.566 pacijenata, dok je trenutno aktivan 3.271 slučaj pozitivan na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su tri smrtna ishoda - muškarac i žena iz Živinica, i žena iz Sarajeva. Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 235, od toga 149 osoba je muškog i 86 ženskog pola.

Crna Gora: Još 44 osobe obolele, nema preminulih

U Crnoj Gori je virus kovid-19 potvrđen kod još 44 osobe, a u poslednja 24 sata nije bilo preminulih pacijenata, saopštio je danas crnogorski Institut za javno zdravlje.

Najviše obolelih je u Podgorici, a zatim u Bijelom Polju i Pljevljima, prenosi portal Vijesti.

"Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 od početka juna meseca je 64, a od početka godine 73. Prijavljen je oporavak 42 pacijenta", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Od početka epidemije u Crnoj Gori obolelo je 3.857 pacijenata, a kativno je 1.104 slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.