Region: U BiH najmanje obolelih u poslednja dva meseca, u Sloveniji nema novozaraženih, u Makedoniji vanredno stanje još 14 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020, 14:18

Region: U BiH najmanje obolelih u poslednja dva meseca, u Sloveniji nema novozaraženih, u Makedoniji vanredno stanje još 14 dana

U BiH je u protekla 24 sata zabeležen najmanji broj slučajeva zaraženih virusom korona u poslednja dva meseca, jer je registrovano samo devet novoobolelih.

U Republici Srpskoj (RS) u poslednja 24 sata na korona virus je bila pozitivna jedna osoba, a u FBiH osam.

Do sada je u RS potvrđeno 1.395 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 110 osoba koje su bile pozitivne na virus, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << RTRS.

U FBiH kovid-19 potvrđen je kod 1.079 osoba, a preminulo je 39 ljudi.

U Sloveniji nema novozaraženih od korona virus

Nakon 613 urađenih testova, u Sloveniji u petak nije otkriven ni jedan novozaraženi od korona virusa, saopštila je slovenačka vlada.

U slovenačkim bolnicama leči se još samo sedmoro obolelih od kovida-19, dva pacijenta su u intenzivnoj nezi, a juče ni jedan nije otpušten iz bolnice, prenosi agencija STA.

Broj preminulih tokom epidemije u Sloveniji je 108, dok su, prema zvaničnim podacima, ukupno potvrđena 1.473 slučaja zaraze.

Makedonija: Vanredno stanje još 14 dana, izbori mogući 5.jula

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, posle današnjeg sastanka Saveta bezbednosti, produžio je vanredno stanje u zemlji za još 14 dana zbog pandemije virusa Kovid-19.

Kako je rekao, u najvećem broju makedonskih opština stanje je stabilno, ali u određenim opština postoji ozbiljna zabrinutost.

Pendarovski je naglasio da produženje vanrednog stanja nema nikakve veze sa određivanjem datuma za prevremene izbore u Severnoj Makedoniji.

Ovo znači da izborni rokovi ostaju zamrznuti do okončanja vanrednog stanja 13. juna. U tom slučaju, prema zakonskim rokovima, izbori bi trebalo da se održe 5. jula.

Beba iz Severne Makedonije preminula u Švajcarskoj

U Severnoj Makedoniji je potvrđeno još 35 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je pet osoba, kao i jedna beba, rekao je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku naveo da je u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje evidentirano da je beba iz Skoplja koja je na zahtev roditelja avionom transportovana u Švajcarku gde je preminula.

Beba je bila smeštena na Dečijoj klinici i bila je pozitivna. Danas je ozdravilo 19 pacijenata. Do sada je ukupno zaraženo 2.164 ljudi, a preminula je 131 osoba.

U Hrvatskoj jedan novi slučaj korona virusa

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj korona virusa od 635 testiranih, saopštio je danas Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

U Hrvatskoj je od početka epidemije zaraženo ukupno 2.246 osoba, a 103 osobe su preminule. Oporavile su se 2.063 osobe, prenosi Index.hr.

Na lečenju je i dalje 80 osoba, od kojih su četiri na respiratoru. Do sada su testirane ukupno 66.144 osobe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BiH najmanje obolelih u jednom danu

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2020

U BiH je u protekla 24 sata zabeležen najmanji broj slučajeva u poslednja dva meseca, jer je registrovano devet novoobolelih - jedan u Republici Srpskoj, u Federaciji BiH osam...Do sada je u RS potvrđeno 1.395 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 110 osoba koje su bile pozitivne na virus...U...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.