Region: Hrvatska visoko na listi po broju umrlih u svetu; Janša pozitivan na koronavirus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 12:58

Region: Hrvatska visoko na listi po broju umrlih u svetu; Janša pozitivan na koronavirus

Prema podacima Worldometersa, Hrvatska je sada na osmom mestu u svetu po broju umrlih od korona virusa na milion stanovnika, prema podacima starog popisa stanovništva, piše hrvatski portal Index.

Prema tim podacima, Hrvatska trenutno ima 14.244 umrlih od covida-19 od početka pandemije, odnosno 3.504 umrlih na milion stanovnika.

Ova, kako se navodi, trka sa Češkom je i dalje tesna jer ova zemlja za Hrvatskom zaostaje za samo dva smrtna slučaja na milion stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (3.502).

Ispred Hrvatske je Gruzija s 3.860 smrtnih slučajeva na milion stanovnika. A s obzirom na kontinuirani uspon Hrvatske na lestvici smrtnosti, nije nerealno da prestigne Gruziju u skorije vreme i izbije na 7. mesto.

Međutim, ako bi se uzeo podatak iz poslednjeg popisa stanovništva od prošle godine, Hrvatska bi bila već na tom sedmom mestu.

Prema novom popisu Hrvatska je pala na 3.888.529 stanovnika, što se prostom računicom dolazi do podatka da već ima 3.663 umrlih na milion stanovnika, odnosno da je ispred Gruzije i iza Severne Makedonije, koja ima 4.140 umrlih na milijun stanovnika.

Podseća se da je Hrvatska još u novembru prošle godine bila 14. na svetu na ovoj lestvici.

Dodaje se da je prošle sedmice Hrvatska bila najgora u Evropskoj uniji po broju umrlih od covida-19 - 73 na milion stanovnika, ispred Bugarske koja je imala 68.

Janša samotestiranjem utvrdio da pozitivan na korona virus

Slovenački premijer Janez Janša saopštio je danas da je samotestiranjem utvrdio da je pozitivan na korona virus.

On je na Tviteru objavio fotografiju pozitivnog rezultata testa i dodao da ima sve simptome tipične za kovid-19, mada u blažem obliku, prenosi STA.

Janša je rekao da je njegova porodica uspešno izbegavala korona virus dve godine sve do utorka, kada su dva njegova sina dobila pozitivne rezultate, dok je tada njegov bio negativan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.