Radnicima “Jure” ponuđen bonus za rad u toku pandemije

Izvor: JužneVesti.com, 08.Apr.2020, 22:01

Radnicima “Jure” ponuđen bonus za rad u toku pandemije

Zaposlenima u Juri ponuđeno je po 500 dinara bonusa dnevno ako se vrate na posao u vreme pandemije korona virusa. Radnici niške Jure zabrinuti za zdravlje danas su protestovali i nisu hteli da uđu u fabričku halu, a javljaju da je popodne ponuđeni bonus dupliran - 1.000 dinara po odrađenom danu.

Današnji protest radnika izazvao je reakciju gradskog Kriznog štaba - kažu da su u Juru poslati epidemiolozi da prekontrolišu preduzeće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ipak, iz kompanije su odgovorili i to ponudom koji mnogi vide kao “nepristojnu”, pa u dokumentu za koji su radnici potvrdili da važi i za Niš stoji ponuda - 500 dinara bonusa za svaki dan na poslu do 30. aprila.Nepristojna ponuda?; Foto: JV

Navedeni iznos isplatiće se zaposlenima koji provedu na radu minimum 4 sata i više u toku radnog dana - piše u dokumentu.

U popodnevnim satima među radnicima niških fabrika Jura i Šinvon počela je da Viberom kruži druga ponuda - 1.000 dinara po danu provedenom na poslu, plus 1.000 bonusa za one koji “izguraju” celu nedelju na poslu. Neki radnici navode da je ponuda od menadžmenta, ali nisu precizirali od koga i da li je zvanična - znaće se sutra.

Upravi kompanije poslata su pitanja o visini niškog bonusa, razlozima za njega, kao i o tome da li među niškim radnicima ima zaraženih korona virusom.

Radnici u Nišu kažu da znaju da su im neke kolege zaražene, njih četvorica. Zabrinuti su za svoje zdravlje i pitaju kako da za njih ne važi izbegavanje kontakata i okupljanja. Novi protest najavljen je za ujutru.

Sutra na posao kreću i radnici Šinvona - njima je rečeno da će od ponedeljka raditi u tri smene.

U leskovačkoj Juri sedmoro radnika je zaraženo, a tamošnji Institut za javno zdravlje preporučio je redukovan rad - 50 radnika na 5.000 kvadrata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Milion dinara od niških privrednika, pomoć i u robi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2020, 13:40

Pozivu Štaba za vanredne situacije grada Niša za donaciju novca za kupovinu hrane i higijenskih sredstava za najugroženije sugrađane, odazvale su se, kako piše na sajtu grada, brojne kompanije, a prikupljeno je do sada milion dinara. Donirana je i roba, a pozive je i dalje otvoren svima koji bi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.