Radnica predškolske ustanove u Pirotu pozitivna na koronu, zatvoreni vrtići

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 12:20

Radnica predškolske ustanove u Pirotu pozitivna na koronu, zatvoreni vrtići

Štab za vanredne situacije u Pirotu doneo je odluku da zatvori vrtiće u tom gradu nakon što je potvrđeno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj“ pozitivna na virus korona.

Brisevi su uzeti od svih zaposlenih u kuhinji, kao i od onih sa kojima je zaražena servirka bila u kontaktu na radnom mestu, a od zaražene je uzet bris 29. maja, dok je 31. maja stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozitivan rezultat.

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje, zaražena radnica je poslednji put radila 22. maja, a prve simptome razvila 26. maja.

"Kako su zaposleni na radnom mestu nosili zaštitne maske i poštovali sve preventivne mere, mala je verovatnoća da se virus prenese na ostale zaposlene", naveli su u Z ZJZ..

Međutim, zbog postojanja asimptomatskih oblika i virusonoštva koje se ne ispoljava simptomima, Zavod je predložio da svi zaposleni koji su imali direktan kontakt sa potvrđenim slučajem prate svoje zdravstveno stanje.

U Štabu za vanredne situacije preciziraju da zatvaranje vrtića nije naredba Zavoda, već da su uzeli u obzir epidemijski proces širenja virusa.

Odluku o ponovnom otvaranju vrtića doneće u konsultaciji sa strukom.

Zbog pozitivnih radnika na virus korona, nakon što su vrtići ponovo počeli da rade sa popuštanjem mera, ranije su zatvoreni vrtići u Vlasotincu, a virus korona je potvrđen i kod vaspitačice u Prokuplju, kao i u Aleksincu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnica predškolske ustanove u Pirotu obolela od virusa korona, zatvoreni svi vrtići

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020

Štab za vanredne situacije u Pirotu doneo je odluku da zatvori vrtiće u tom gradu nakon što je potvrđeno da je radnica koja radi u kuhinji i servira hranu u Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" pozitivna na virus korona...Brisevi su uzeti od svih zaposlenih u kuhinji, kao i od onih sa kojima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.