RT: Beograd blokirao letove iz „korona fri“ Crne Gore jer Podgorica ne ukazuje dobrodošlicu Srbima

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2020, 12:17

RT: Beograd blokirao letove iz „korona fri“ Crne Gore jer Podgorica ne ukazuje dobrodošlicu Srbima

Vlada Srbije zabranila je dolazne letove crnogorske aviokompanije "Montenegro erlajns" nakon što je Podgorica odbila da otvori svoje granice za građane Srbije, gde koronavirus i dalje istrajava. Srpska Direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da se odlučila na takav potez, pošto potez Crne Gore utiče na reciprocitet u vazdušnom saobraćaju.
„Litijama neka nas ne plaši niko, niti će litije biti razlog da Vlada mijenja svoju politiku“https://t.co/6H7p2TtsZC
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 26, 2020 Crnogorski premijer Duško Marković u ponedeljak je svoju zemlju proglasio "korona fri" destinacijom. Premijer je rekao da će Crna Gora otvoriti granice putnicima iz zemalja koje prijavljuju ne više od 25 slučajeva koronavirusa na 100.000 ljudi. Srbija, gde je stopa zaraze viša, nije se našla na listi. Do sada je Srbija, sa 7,2 miliona stanovnika, prijavila 11.227 slučajeva koronavirusne infekcije i 239 smrtnih slučajeva. Crna Gora, druga balkanska republika sa 620.000 stanovnika, prijavila je 324 slučaja i devet smrtnih slučajeva.
„Pasja djela vlasti u Srbiji i orkestrirana kampanja manipulacija“ - ministar kulture Crne Gorehttps://t.co/Rwc56UyyRf
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 25, 2020 Kako je stopa koronavirusne infekcije opala, Srbija je početkom ovog meseca otvorila granice sa većinom svojih suseda, uključujući Crnu Goru, Hrvatsku i Mađarsku. Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je Srbima, koji u velikom broju posećuju Crnu Goru, „da ne bi trebali ići tamo gde su nepoželjni“. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.