REČI KOJE IZAZIVAJU JEZU: Predsednik Atalante poslao tužnu poruku celoj Italiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REČI KOJE IZAZIVAJU JEZU: Predsednik Atalante poslao tužnu poruku celoj Italiji (FOTO)

Bergamo među gradovima koji su na najvećem udaru korona virusa.

Italija je za sada najveća žrtva pandemije korona virusa, a posebno je pogođen severni deo zemlje, gde se nalazi Bergamo koji je u blizini žarišta virusa u Milanu. Predsednik Atalante, fudbalskog kluba iz Bergama iz kojeg su u svet otišle strašne scene, Antonio Perkasi opisao je koliko mu teško pada stanje u Italiji, posebno se osvrnuvši na čuvenu, mada ne po dobrom, utakmicu osmine finala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lige šampiona između Atalante i Valensije koju sada nazivaju biološkom bombom.

 - Zato je za nas bio emotivan plasman u četvrtfinale. Slika iz Valensije to govori, pobedu smo posvetili celom Bergamu - rekao je Perkasi, otkrivši da je u klubu osmoro pozitivnih na virus. - Vrlo teško mi pada ova situacija, velike je tragedija. Tužna i teška je stvar, koja utiče i na mlade ljude. Suočavamo se sa pravom zdravstvenom bombom, transparentnim neprijateljem i to u svetskom ratu. Slike vojnih kamiona ispred groblja u Bergamu zauvek će mi ostati urezani.

#Radio #atalantacoronavirus Atalanta, Percassi: “Da noi è come una guerra mondiale, ti viene da piangere”: Atalanta, Percassi: “Da noi è come una guerra mondiale, ti viene da piangere” Antonio Percassi, presidente dell’Atalanta, ha rilasciato… https://t.co/UwQbnBU3It pic.twitter.com/jNdZfEtgQr

— sportlive (@sportli26181512) March 28, 2020

Perkasi je ipak posle svega, poslao poruku ohrabrenja svojim sunarodnicima da nikad ne odustaju. Do sada je u Italiji potvrđeno 86.000 sluajeva zaraženih virusom, dok je preko 9.000 umrlih.

 - Navikli smo da se borimo, Bergamo ne sme da popušta. Kod nas su ljudi pomalo zatvoreni, ali su velikodušni i navikli su da se svađaju i da nikada ne odustaju, iako to ranije nikada nije viđeno - ocenio je Perkasi opisujući posetujednoj od bolnica u Bergamu. - Kada ste tamo sve se čini kao košmar, samo možete da plačete. Srećom, tu su lekari koji prave čuda.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.