Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj virusa korona u Rumuniji, zaražen muškarac koji se vratio iz Italije

U Rumuniji je potvrđen prvi slučaj virusa korona kod čoveka koji se pre tri nedelje vratio iz Italije, javila je danas televizija Realitatea plus, pozivajući se na medicinske izvore.

U izveštaju se navodi da je zaražena osoba u karantinu u bolnici za infektivne bolesti "Matej Bals" u Bukureštu. Zvaničnici bolnice nisu komentarisali informaciju, prenosi Rojters.

U epidemiji virusa korona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << do sada je umrlo više od 2.600 ljudi, uglavnom u Kini, odakle se proširila na 29 drugih zemalja. Broj potvrđenih slučajeva premašio je 80.000.

Najteža situacija na evropskom tlu je u Italiji, gde je preminulo 10 ljudi, dok ih je više od 320 zaraženo. U Italiji živi i radi oko 1,3 miliona Rumuna.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTVRĐEN PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U RUMUNIJI: Zaražen je muškarac koji se vratio iz Italije!

Izvor: Kurir, 26.Feb.2020, 08:41

U Rumuniji je potvrđen prvi slučaj koronavirusa kod čoveka koji se pre tri nedelje vratio iz italije, javila je danas televizija Realitatea plus, pozivajući se na medicinske izvore.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.