Prvi let iz Dortmunda za Niš nakon korone

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2020, 21:41

Prvi let iz Dortmunda za Niš nakon korone

U petak 22. maja bi, sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta Wizz Air-a, u Niš trebalo da sleti prvi avion iz Dortmunda što bi značilo ponovno pokretanje avio-saobaraćaja sa Aerodroma “Konstantin Veliki” koji je zbog virusa korona u prekidu od kraja marta.

Nakon više od 2 meseca avioni će ponovo leteti sa niškog Aerodorma, a prvi let planiran je do i iz Dortmunda.

Mađarski avio-prevoznik je odložio ponovo pokretanje linija do 17. maja, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << let iz Niša do Nemačke prvi je na redu letenja. Sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta, Wizz planira i naredne letove na relaciji Niš - Dortmund, a cena karte se kreće od 120 do 140 evra.

Prvi letovi ove kompanije do ostalih destinacija do kojih saobraća iz Niša (Malme, Beč, Memingem i Bazel) planirani su za početak juna.

Iz niške vazdušne luke su danas obavestili potencijalne putnike da su spremni za njihov dolazak na Aerodorm i da su preduzete sve mere zaštite. Slično obaveštenje izdali su i Aerodromi Srbije.

Molimo vas da u putnički terminal dođete sa zaštitnom maskom koju ćete koristiti sve vreme tokom boravka u terminal, i to tako da maska pokriva istovremeno i nos i usta prijanjajući uz lice. Svim putnicima na ulazu u aerodromsku zgradu biće merena telesna temperatura uz pomoć termovizijskih kamera. Ukoliko se kod putnika zabeleži povišena telesna temperatura ≥ 37°C dalji postupak sa putnicima preuzima granična sanitarna inspekcija - stoji u obaveštenju Aerodroma Srbije.

Pratioci putnika neće moći da uđu u aerodromsku zgradu, a molba za sve je da poštuju propisanu distancu i plaćaju karticama.

Planirajte svoj dolazak na aerodrom najmanje tri sata pre vašeg leta, kako biste imali dovoljno vremena za prolazak svih propisanih procedura registracije i prihvata putnika i prtljaga na vaš let. Nakon pregleda na ulasku u čekaonicu, molimo vas da poštujete socijalnu distancu prilikom boravka u čekaonici - poručuju sa Aerodroma.

Pored Wizz-a, sa iz Niša leti i Ryanair, ali oni su pokretanje svog aviosabraćaja planirali tek za jul mesec. Domaći avio-prevoznik Air Serbia obnovila je svoje letove posle pauze zbog virusa korona, a prvi avion iz Beograda odleteo je za Cirih.

Očekuje se da 11 linija iz Niša profunkcioniše u narednom periodu, najverovatnije od polovine juna.

Sve će naravno zavisti od razvoja situacije sa pandemijom.

Podsetimo, avio-saobraćaj u Nišu je obustavljen 18. marta zbog koronavirusa, a nakon pauze granice i na aerodromima su ponovo otvorene. Odluka Vlade i Kriznog štaba je da za ulazak u Srbiju više nije potreban negativan test na virus korona, niti samoizolacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.