Prve na borbenoj liniji: Nadam se da će posle ove situacije biti više ulaganja u zdravstvo VIDEO

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 11:43

Prve na borbenoj liniji: "Nadam se da će posle ove situacije biti više ulaganja u zdravstvo" VIDEO

Danas je njihov dan, a kako je odlučila Svetska zdravstvena organizacija, ovo je i njihova godina. One su okosnica svakog zdravstvenog sistema i to ne sme da se zaboravi. Medicinske sestre na prvoj su borbenoj liniji u ratu protiv koronavirusa. Aplaudira im cela planeta.

Marina Milovanović, glavna sestra intenzivne nege Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, prošle godine je bila proglašena za najbolju u svom poslu. Tada je govorila da je broj medicinskog osoblja u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji mali.

"Zato što je veliki broj medicinskih sestara otišao u inostranstvo. Nažalost, naš zdravstveni sistem nije prepoznao tog momenta da treba da se primi izvestan broj sestrara koje će da se obuče i budu spremne za ovu priču koja nas je sada zadesila. Ovu priču smo dočekali sa smanjenim brojem sestara ali ono što je zaista važno je da smo bili jedinstveni. Došlo je do velike reorganizacije zdravstvenog sistema tako da smo u jednom momentu, kada je bio najveći pritisak na moju kliniku, tog momenta rukovodeći kadar je prepoznao tu problematiku", rekla je ona gostujuću u "Jutru" na TV Prvoj.

Nada se da će posle ove situacije država sve više da ulaže u srpski zdravstveni sistem.

"Za svakog pacijenta je urađeno maksimum što je moglo da se uradi. Počev od nege, terapije, opservacije", dodala je Milovanovićeva.

Pogledajte više u video-materijalu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.