Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 09:43

Prostitutke traže da im se dozvoli da ponovo rade: Naše usluge su sada veoma važne za klijente

Udruženje koje okuplja radnike u nemačkoj industriji seksa pozvalo je da se ukinu restriktivne mere koje se odnose na njen rad, a koje su donete zbog pandemije virusa korona.

"Nije opravdano više zatvarati bordele i zabranjivati prostituciju", objavilo je udruženje u pismu upućenom na adrese 16 članova nemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga.

S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na činjenicu da opada širenje zaraze virusom korona širom zemlje, industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti da "ponovo zaradi i ponudi klijentima dobru uslugu koja je humana i za njih vrlo važna", navodi se u pismu.

Tokom krize takva usluga mogla bi biti "od egzistencijalne važnosti" za klijente, navodi nemačko udruženje radnika seksualne industrije.

Utvrđen je i detaljan plan higijenskih mera i on je predstavljen političarima. Udruženje dalje ističe da su seksualni radnici posebno zainteresovani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom na to da je to "njihov kapital".

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.