Proglašena vanredna situacija u Kuršumliji, zabranjeno okupljanje više od 5 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2020, 15:42

Proglašena vanredna situacija u Kuršumliji, zabranjeno okupljanje više od 5 osoba

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa korona, na teritoriji opštine Kuršumlija uvedena je vanredna situacija. Opštinski štab doneo je mere za sprečavanje širenja zaraze - zabranjeno je organizovanje svadbi i proslava, okupljanje više od 5 osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i na javnim površinama, a ugostiteljski objekti mogu da rade do 22 sata.

Nakon što su, zbog zaražavanja 3 vaspitačice Predškolske ustanove "Sunce", pojedini vrtići >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zatvoreni, Opštinski štab je, zbog povećanja broja obolelih od virusa korona, doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji opštine.

U odluci Štaba navodi se i da se uvode dodatne mere za sprečavanje širenja virusa korona - ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, zabrana okupljanja i organizacija proslava i zabavnih manifestacija, kao i obavezno sprovođenje mera zaštite.

Ograničava se rad ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata), kao i pekara koje delom obavljaju i ugostiteljsku delatnost u svojim objektima, od 7 do 22 sata. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa je obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između stolova ne manje od 2 metra - navodi se u odluci.

Okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, ali i na javnim površinama (parkovima i igralištima) dozvoljeno je za najviše 5 osoba, a preporuka Štaba je da se u zatvorenom nose maske i poštuje fizička distanca od 1,5 metra.

Organizovanje svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija je zabranjeno, a poslodavci od 11. jula moraju da se pridržavaju svih mera za sprečavanje širenja virusa. Pridržavanja mera kontrolisaće komunalna opštinska inspekcija.

Prema poslednjim podacima, od virusa korona je u Kuršumliji obolelo 69 građana.

Podsetimo, zbog povećanja broja obolelih, vanredna situacija uvedena je i u Vranju, Vladičinom Hanu, dok su u Bujanovcu uvedene vanredne mere za sprečavanje širenja virusa korona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vesić o najnovijim mjerama u borbi protiv korona virusa

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020

BEOGRAD - U Beogradu je zabranjeno organizovano javno okupljanje više od deset ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Goran Vesić govoreći o najnovijim mjerama u cilju borbe protiv korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.