Primili 8.000 porudžbina, cena 18 evra po komadu

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 17:43

Primili 8.000 porudžbina, cena 18 evra po komadu

Usled epidemije koronavirusa, berlinska krojačnica "Ojerbah" (Auerbach), koja postoji čitav vek, preplavljena je porudžbinama za zaštitne maske živopisnih boja koje je nedavno počela da šije pošto je privremeno obustavila proizvodnju svojih poznatih leptir-mašni.

Ova firma, koja proizvodi i muške šalove i kravate, primila je 8.000 porudžbina za ručno pravljene maske, po ceni od 18 evra po komadu.

Direktor Jan-Henrik Marija Šeper Štuke kaže da je, kao ispomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svojih sedam krojačica, morao da zaposli još 20 drugih da bi udovoljio ogromnoj tražnji, kao i da preko interneta dnevno stigne 800 do 1.000 porudžbina za maske.

"Nemamo profit od proizvodnje maski, već samo želimo da pokrijemo svoje troškove. Jednostavno, ovo je vežba preživljavanja. Jedva čekamo da se vratimo proizvodnji kravata i leptir-mašni za venčanja i druge vesele povode", kaže on.

Kako prenosi Rojters, najveći deo internet-porudžbina stiže iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, a ima ih i iz udaljenih delova sveta, kao što je Hongkong.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.