Prestanite sa seksističkim komentarima na račun Darije Kisić Tepavčević

Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2020, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestanite sa seksističkim komentarima na račun Darije Kisić Tepavčević

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorava da pojava uvredljivih komentara o fizičkom izgledu zamenice direktora Instituta „Batut“ Darije Kisić Tepavčević, koja obaveštava javnost o epidemiji korona virusa, predstavlja oblik diskriminacije.
Poverenica je u saopštenju ocenila da takvi komentari na društvenim mrežama „učvršćuju seksističke stereotipe da žene na funkcijama, ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << imaju profesionalne kompetencije već su te pozicije rezultat njihovog izgleda“.
To je još jedan od brojnih primera u kojima se žena omalovažava i vređa zbog fizičkog izgleda, bez obzira na znanje, stručnost i sposobnosti koje ima“, navela je poverenica a preneo njen kabinet.
Dodala je da ne postoji poseban kodeks pravila odevanja osoba koje se obraćaju javnosti u vanrednom stanju, navodeći da je to stvar ličnog izbora svakog pojedinca.
zaista šteta što Darija Kisić Tepavčević nije na estradi i što se ne bavi muzikom tj turbofolkom
— Лепи Вијесић (@vesic_v) March 28, 2020

Kako je ona uvek isfenirana, a frizeri ne rade?#izVucicemose pic.twitter.com/RwXeS0ceBh
— DobarLosZao (@LosZao) March 29, 2020

Sa druge strane, ima i onih koji pokušavaju da je odbrane. U manjem broju, ali ih ima.
Dr Kisić ima 125 radova objavljenih u međunarodnim časopisima. Da, ništa vam ne znači, i dalje bojite njene lokne. Ja sam, pak, malo pala sa stolice i vrti mi se u glavi. pic.twitter.com/h1M0XfOe6F
— Dr Popunjen Profil (@p0punjen) March 29, 2020

Zaista nema smisla, dr Darija, žena, nije rođena Beograđanka, obrazovana, doterana, kako se samo usuđuje da kao takva postoji, dajte neku peticiju da potpišemo, samo muškarci rođeni Beograđani dobrodošli da budu u kriznom štabu
— Volshy official (@Volshebna) March 29, 2020

Najgori dan za Srbiju: U poslednja 24h preminulo sedam osoba, 115 novoobolelih
Izvor: Beta
 
 

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.