Presek stanja u KCV: Šest preminulih, pet izlečenih pacijenata, petoro na respiratoru

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2020, 12:46

Presek stanja u KCV: Šest preminulih, pet izlečenih pacijenata, petoro na respiratoru

Jutros preminuo pacijent iz Šatrinaca u Opštini Irig. Petoro pacijenata na respiratoru. U najtežem stanju jedan od trojice stomatologa. ŠESTA žrtva od korona virusa u kliničkom centru Vojvodine je pacijent iz sela Šatrinci u Opštini Irig i ujedno je to prva žrtva iz Sremskog okruga – saopštio je danas Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof.dr Zoran Gojković na konferenciji za novinare u Novom Sadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gojković je precizirao da je od početka pandemije u KCV preminulo ukupno šest pacijenata,pet je izlečeno i otpušteni su na kućno lečenje a do sada je ukupno registrovano 191 obolelih.Pročitajte još: Prva žrtva virusa korona u Sremu: Muškarca (65) prebacili u KCV posle pogoršanog stanja, nije izdržao u KCV Leči se leči ukupno 82 pacijenta. Od tog broja ukupno petoro njih su na respiratorima,a u najtežem stanju je jedan od trojice obolelih stomatologa. Navodeći podatke po vojvođanskihm okruzima,Gojković je kazao da ih je najviše u Južnobačkom okrugu čiji je centar Novi sad,a u samom gradu je registrovano 55 obolelih. U Zapadnobačkom okrugu (Sombor) je 12 obolelih, u Severnobačkom (Subotica) 17, u Južnobanatskom (Pančevo) 40, u Severnobanatskom (Kikinda) 23 i u Sremskom okrugu (Sremska Mitrovica) 20 zaraženih korona virusom. OPREMA U BROJKAMA GOJKOVIĆ je još jednom demantovao navode u pojedinim medijima da KCV nema dovoljno opreme,rekavši da je ova ustanova još 24.januara ove godine kupila: 152.000 hirurških kapa,168.000 kaljača,2.400 kovid -maski i 200.000 običnih hirurških maski,te po 1.000 skafandera i kombinezona, te da je imao 650 skafandera od ranije pošto se u KCV leče i druga oboljenja osim kovida 19.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi smrtni slučaj od virusa korona u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2020

NOVI SAD - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu jutros je preminuo još jedan pacijent zaražen virusom korona, što je ukupno šesti slučaj sa smrtnim ishodom zaraženih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.