Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 15:04

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo od korone

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo je, u 50. godini života, u Kliničko-bolničkom centru u Novom Sadu od posledica korona virusa, prenose mediji.

Bivši pomoćni trener Crvene zvezde zbog komplikacija izazvanih korona virusom bio je prebačen na bolničko lečenje i nalazio se na intenzivnoj nezi.

On je bio dugogodišnji asistent Vladana Milojevića u Zvezdi, a radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i kao selektor omladinske selekcije Srbije.

Kosanović je bio smešten na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

Nakon prvih simptoma korona virusa Kosanoviću se stanje zakomplikovalo. On se, inače, prošle jeseni vratio u Srbiju iz Saudijske Arabije zbog zdravstvenih problema.

Kosanović se zimus vratio u Novi Sad, preuzevši funkciju sportskog direktora Vojvodine, nakon odlaska Nikole Lazetića.

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Milan Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

Kosanović je bio i deo stručnog štaba omladinske reprezentacije koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Pre povratka u Vojvodinu, Kosanović je bio jedan od najbližih saradnika Vladana Milojevića u stručnom štabu Crvene zvezde. Zajedno sa Milojevićem je otišao u Al Ahli, odakle se vratio na jesen prošle godine, zbog zdravstvenih problema.

Po dolasku Kosanovića u Vojvodinu napravljen je zaokret kada su u pitanju prioriteti "Stare dame", te je odlučeno da se klub fokusira na razvoj igrača iz omladinske škole, koji bi potom bili konkurentni na tržištu, ali i u šampionatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IN MEMORIAM: Milan Kosanović

Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021

Sportski direktor Vojvodine preminuo u 50. godini od posledica virusa korona..Tragične vesti stižu ovog popodneva iz Novog Sada. Sportski direktor Vojvodine i bivši trener Crvene zvezde Milan Kosanović preminuo je od posledica virusa korona u 50. godini...Iskusni fudbalski radnik prebačen je tokom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Preminuo sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović

Izvor: RTS, 13.Maj.2021

Sportski direktor FK Vojvodina Milan Kosanović preminuo je u Kliničko-bolničkom centru u Novom Sadu od posledica koronavirusa, prenose mediji. . Bivši pomoćni trener Crvene zvezde zbog komplikacija izazvanih koronavirusom bio je prebačen na bolničko lečenje i nalazio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.