Preminulo šest pacijenata iz Moravičkog okruga; Opada broj zaraženih u Pčinjskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 14:14

Preminulo šest pacijenata iz Moravičkog okruga; Opada broj zaraženih u Pčinjskom

U Opštoj bolnici Čačak u protekla 24 sata od korona virusa je preminulo šest pacijenata iz Moravičkog okruga.

Kako je saopšteno iz te ustanove, na lečenju je trenutno 135 pacijenata, od kojih je 14 u respiratornom centru, a jedan je na respiratoru.

U protekla 24 časa primljeno je 11, a otpušteno osam pacijenata.

U Moravičkom okrugu su potvrđena 74 nova slučaja korona virusa, na osnovu 270 testiranih uzoraka.

Iz Čačka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo 49 pozitivnih, iz Gornjeg Milanovca 17, iz Lučana sedam, a iz Ivanjice jedan.

U prijemno - trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima kovid infekcije bilo je 127 pregleda, od čega je 53 prva.

Opada broj zaraženih u Pčinjskom okrugu

Broj novozaraženih u Pčinjskom okrugu opada i prema današnjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju u subotu su od 298 testiranih uzoraka 64 bila pozitivna.

U Vranju je potvrđen 21 slučaj infekcije, u Bujanovcu 18, u Vladičinom Hanu devet, Preševu osam, Surdulici sedam i u Trgovištu jedan.

U Kovid ambulanti u Vranju u subotu su obavljena 162 pregleda, od čega 50 prvih.

Urađena su 44 rentgenska snimka i kod 11 pacijenata je potvrđena upala pluća.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 127 pacijenata, od čega 119 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 80 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je šest pacijenata, a otpušteno je devet izlečenih. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra ima 67 slobodnih postelja, tri više nego prethodnog dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.