Preminula jedna osoba u Srbiji, 48 novo pozitivnih - dve osobe na respiratorima u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Jun.2020, 18:52

Preminula jedna osoba u Srbiji, 48 novo pozitivnih - dve osobe na respiratorima u Nišu

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. juna 2020. godine registrovano ukupno 11.571 potvrđenih slučajeva COVID 19. U Kliničkom centru Niš, do danas, ukupno je hospitalizovano 48 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, u starom delu KC Niš.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 4.024 osobe od kojih je 48 osoba pozitivno. Hospitalizovano je 470 pacijenata.

Na respiratorima je ukupno 15 pacijenata.

U Republici Srbiji testirano je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ukupno 261.266 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminula je 1 osoba usled infekcije izazvane virusom COVID 19 .

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 246.

Ukupan broj izlečenih građana je 6.910.

Niš

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 2 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Vanredna linija do Novog groblja zbog "Zadušnica"

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jun.2020, 10:37

Zbog održavanja verskog praznika „Zadušnice“ i povećanih zahteva za prevozom ka Novom Groblju, u subotu 6. juna 2020. godine, na delu trase redovne linije 8 biće otvorena vanredna linija..Zbog održavanja verskog praznika „Zadušnice“ i povećanih zahteva za prevozom ka Novom Groblju, u subotu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.