Predsednik Vučić dočekao ruske vakcine: Prijatelj se poznaje u teškim vremenima, stiglo još 100.000 doza (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 00:03

Predsednik Vučić dočekao ruske vakcine: Prijatelj se poznaje u teškim vremenima, stiglo još 100.000 doza (VIDEO)

Predsednik je dočekao vakcine na aerodromu "Nikola Tesla"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras na aerodromu "Nikola Tesla" kontingent ruskih vakcina protiv korona virusa "Sputnjik V".

Vučić se osvrnuo na zabranu EU da se izvoze vakcine.

- Zabrana EU da izvozi vakcine se ne odnosi na nas, tako da smo srećni zbog toga. Nije Srbije time obuhvaćena, što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tiče njihovih pravila, ja ne bih u to ulazio. Neke zemlje su naručile sedam puta više vakcina nego što imaju stanovnika. Hoćete sve kučiće, mačiće i papagaje da vakcinišete? Te zemlje neće da odgovore na ta pitanja. To se odnosi i na zemlje drugih kontinenata, koji imaju veliku političku moć - rekao je Vučić.

Vučić nije mogao da veruje da je Kokeza odbio poligraf.

- Dobio sam sve neophodne informacije, ne bih da se izjašnjavam na bilo koji način, osim da ne razumem zašto je čovek u kog imam poverenja odbio poligraf. Posebno zato što mu je rečeno da može za samo jedno pitanje da ide na poligraf. Iako je ključno pitanje da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije - rekao je Vučić i dodao:

- To je veoma čudno. Ni njemu ni svima njima nisam ni na senku zgazio, ništa nažao im nisam uradio. To sve mogu da vam kaže, i neka nadležni organi rade na tome.

Na pitanje da li će nam biti potrebne dodatne vakcine Vučić je rekao da je naručeno uz dva miliona Sputnjik vakcine, naručeno je i dva miliona kineske, "moderne".

- Nisam lekar, kad oni kažu da nabavimo vakcinu, ja nabavim vakcinu. Naš je posao da obezbeđujemo vakcine. Borićemo se za naše vakcine, gledaćemo da ih nabavimo što je moguće više, ali za nas je ključna stvar da uradimo ovu proizvodnju. Sledeće godine od januara opet vakcina, možda i češće - rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje novinara o vakcinisanju Dragana Đilasa odgovorio da neće da priča o protivnicima pred stranim gostom.

- Naš posao je da se brinemo o našim građanima bez obzira na to da li su u pitanju politički protivnici - istakao je Vučić.

Pitanje o Milanu Radoičiću

- Poslednje dve godine se sluša kako je Milan Radoičić ubica a da ja stojim iza toga. Za razliku od nekih drugih čovek je prihvatio da ide na poligraf i prošao po pitanju ubistva Olivera Ivanovića. Mi smo znali da on u tome nije učestvovao. Šta ćemo sa lažima koje su trajale dve godine? - istakao je Vučić i dodao:

- I šta ćemo sad?! Dve godine laži. Šta ćemo sa pričom o Jovanjici i svim lažima?Samo jedna po jedna pada. Samo jedna po jedna se pokazuje kako su bile neutemeljene. Jel vi razumete da su predsednika jedne zemlje optuživali da je ovako ili onako učestvovao u nekom ubistvu?! Bolesni ljudi. Ono što smo mi znali, moraće i oni da saopšte, da li sada ili za nekoliko nedelja ili meseci - rekao je Vučić.

- Naš je posao da mi nastavimo na ozbiljan način istragu iako je nemoguće u ovim uslovima gde nemate faktičku vlast.

- A nemojte da vam govorim kakve uvrede je trpela udovica Olivera Ivanovića, da je učestvovala u ubistvu svog muža.

- Ova saradnja je veoma važna, imamo sličnu izreku "prijatelj se poznaje u teškim vremenima". Saradnja je potvrdila da imamo bratske odnose, i spremni smo da pružimo pomoć jedni drugima. Srbija je na prvom mestu u procesu vakcinacije. Sada treba da se napravi preokret na bolje sa ovim kontingentom vakcine, ovo je presudni momenat. Verujem da i će naša isporuka doprineti do poboljšanja situacije bratskoj Srbiji - rekao je Aleksandar Bocan-Harčenko i dodao:

- Što se tiče prozivodnje, potrudićemo se da u junu Srbija dobije mogućnost za distribuciju vakcine Sputnjik V. To će biti važno za Srbiju ali i za region. Hvala svima.

- Večeras je lepo veče i dobar dan za Srbiju, dobili smo 100.00 ruskih vakacina. Mi sada imamo dve komponente vakcina, i to je veoma važno za revakcinaciju građana Srbije. Ruski prijatelji su nas ispoštovali i beskrajno smo im zahvalni. Ogromna podrška i zahvalnost predsedniku Putinu. I u teškim uslovima Rusija je našla način da pomogne Srbiji. Izuzetno sam mu zahvalan, ovo je rezultat njegove volje i razgovora koji smo obavili. Za nas predstoji suštinski posao u narednom periodu, i da pokušamo da napravimo proizvodnju ruske vakcine u Srbiji do kraja godine. Korona neće nestati, već moramo da se vakcinišamo na vreme, to je jedan veliki i težak zadatak - rekao je predsednik i dodao:

- Nadam se da ćemo moći sami da prozivodimo vakcinu, mi bismo podeli svima u regionu vakcine, svim prijateljima. Mi u ovom trenutku imamo 2.620.000 vakcina, a AstraZeneka stiže za 12 nedelja. Ponosan sam na našu zemlju, na građane, uspeli smo da vakcinišemo više od 20 odsto stanovništva. To je ogroman i neverovatan rezultat. Uspeli smo da obezbedimo zahvaljujući prijateljima i slobodarskoj politici države Srbije - rekao je Vučić koji se još jednom zahvalio Putinu.

On je rekao da je "mučio" naše prijatelje i da će zvati Putina za još doza vakcina.

Na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je avion sa 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V".

Vučić je novinarima objasnio da su ove vakcine po sastavu namenjene ljudima koji treba da prime drugu dozu.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko rekao je da nam je jako bitno da se nastavi kontinuitet u vakcinisanju.

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

Predsednik Vučić je kazao da je bitno da, bez obzira na našu nedisciplinovanost, vakcinišemo što više ljudi i smanjujemo broj smrtnih slučajeva od posledica virusa korona.

Predsednik je večeras rekao da sutra stiže još 58.000 doza Fajzerove vakcine.

Sa ovim kontigentom mi ćemo imati ukupno 2.620.000 vakcina rekao je predsednik Srbije i objasnio da su obezbeđene doze za više od 1.300.000 ljudi.

- A da još jednu vakcinu iz Kovaksa nismo dobili - rekao je Vučić.

Vakcine, kako je ranije najavljeno, 100.000 doza, biće dopremljene avionom kompanije "Air Serbia".

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon dočeka aviona s vakcinama, predviđene su izjave za medije.

Vakcine će sa aerodroma "Nikola Tesla" biti prebačene u Institut Torlak i sutra će početi njihova distribucija u centre za vakcinaciju.

Kako je ranije rečeno iz Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Srbija je dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador: Sputnjik možda već u junu počne da se pakuje u Srbiji, učinićemo sve

Izvor: N1 televizija, 01.Mar.2021

Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko rekao je da je isporuka novog kontingenta od 100.000 doza Sputnjika V stigla na vreme da bi se epidemiološka situacija razvila nabolje, a naveo je da će Rusija i Srbija uraditi sve što je moguće da naprave dogovor da se, možda već u junu, u Srbiji sipa...

Nastavak na N1 televizija...

SARADNJA SRBIJE I RUSIJE SE ODVIJA PREMA PLANU: Bocan-Harčenko otkrio šta će preneti Putinu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021

Srbija će biti regionalni proizvođač i distributer ruskih vakcina..Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je večeras da dolazak novih 100.000 vakcina "Sputnjik V" pokazuje da se saradnja Srbije i Rusije u oblasti suzbijanja korona virusa i posledica epidemije odvija prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Republiku Srpsku stigao drugi kontingent ruskih vakcina „Sputnjik V“

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2021

Danas je u Banjaluku stigao drugi kontingent od 20.000 doza ruskih vakcina protiv koronavirusa „Sputnjik V“. Vakcine su dopremljene u prostoprije banjalučke kompanije "Krajina grup"“ nakon što su sinoć stigle na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Po dobijanju odobrenja za upotrebu vakcine,...

Nastavak na Vostok.rs...

Ambasador: BiH prije mjesec dana propustila priliku da nabavi Sputnjik V

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2021

SARAJEVO - Prema riječima Željka Samardžije, ambasadora BiH u Rusiji, Bosna i Hercegovina je još prije mjesec dana propustila jedinstvenu priliku da kroz bilateralni dogovor sa Rusijom nabavi vakcine protiv korona virusa po cijeni od 9,95 dolara za jednu dozu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.