AKTUELNO: Novih 1.817 obolelih, šest preminulih, u Beogradu najviše slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2020, 09:46

AKTUELNO: Novih 1.817 obolelih, šest preminulih, u Beogradu najviše slučajeva

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 1.817 osoba, a od posledica zaraze preminulo je šest. Testiran je 9.531 uzorak.

Od 1.817 potvrđenih slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata, u Beogradu je registrovano 980, što je 54 odsto.

Sledi Novi Sad sa 95 slučajeva, Kragujevac 68, Kraljevo 38, Valjevo 34, Čačak 32, Šabac 32, Niš 28, Kruševac 25, Zrenjanin 21, dok ostala mesta imaju manje od 20 novozaraženih.

Hospitalizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 279 ljudi, a iz bolnica su otpuštene 94 osobe. Na respiratorima je 51 pacijent.

Sve je više nosilaca infekcije, a nadležni upozoravaju na zanemarivanje blagih simptoma zaraze.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević navela je da je prisutan trend porasta broja zaraženih u školama, ali su slučajevi većinom sporadični.

"Svakim novim danom je sve više nosilaca infekcije, ne samo laboratorijski potvrđenih slučajeva, već onih koji nose virus, a da ne znaju i zato je od ogromnog značaja poštovanje svih epidemioloških mera", izjavila je Kisić Tepčevićeva.

Načelnik vojne bolnice "Karaburma" Ivo Udovičić izjavio je da je situacija veoma teška i istakao da su najopasniji ljudi koji imaju blagu kliničku sliku, a to prenebregavaju, ne nose maske i tako prenose virus.

Šef katedre za imunologiju medicinskog fakulteta Dušan Popadić ocenio je da je Srbija, u pogledu povećanja broja zaraženih, na istom putu kao i Slovenija i Hrvatska, ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali mera.

Iako su, prema njegovim rečima, te zemlje bliže kolektivnom imunitetu, smatra da nije pravi način da se on gradi tako stihijski, po cenu velikog broja zaraženih i preminulih.

"Mi smo na tom istom putu, samo kasnimo desetak dana", ukazao je Popadić, napominjući da ti brojevi neće dostići razmere kao u Sloveniji i Hrvatskoj.

13.31 - Mačvanski okrug: 50 novoobolelih od korone

U Mačvanskom okrugu zabeleženo je 50 novoobolelih od korona virusa, a 10 zdravstvenih radnika zaraženo je u bolnici.

U Šapcu je obolelo još 20 osoba, pa je ukupan broj aktivno obolelih u tom gradu 166.

12.06 - U Šumadiji 75 novih slučajeva korona virusa

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, u Šumadijskom okrugu je potvrđeno novih 75 slučajeva zaraze virusom korona.

Od tog broja u Kragujevcu je 50 pacijenata, Aranđelovac ima osam novozaraženih, Rača šest, Topola pet, Lapovo, Knić i Batočina po jednog zaraženog.

10.28 - Gračanica: Sеdam novih slučajеva korone, čеtvoro hospitalizovano

Na tеritoriji opštinе Gračanica kod još sеdam osoba potvrđеna jе infеkcija Kovidom 19 dok jе na Infеktivnoj klinici u Lapljеm Sеlu hospitalizovano čеtvoro pacijеnata. Krizni štab poziva na oprеz i na strogo poštovanjе propisanih mеra.

Iz Kriznog štaba opštinе Gračanica obavеštavaju javnost da jе sa sеdam novih slučajеva, ukupan broj pozitivnih na korona virus na tеritoriji opštinе Gračanica 93.

10.03 - Jovanović: Bolnički kapaciteti se pune, nije prošlo vreme teških kliničkih slika

Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović izjavila je da je ove nedelje registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune.

Ona je istakla i da nije prošlo vreme teških kliničkih slika kada je u pitanju kovid-19 i apelovala na građane da budu lični kontrolori u sprovođenju mera i da primenjuju mere prevencije.

10.00 - Ašanin: Korona situacija ozbiljna, ali nije izmakla kontroli

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je situacija sa korona virusom ozbiljna i dosta teška, ali daleko od toga da je izmakla kontroli.

Ašanin je za TV Pink rekao da je u prvom talasu najviše obolelih bilo 16. aprila - 445 pacijenata, u drugom talasu 26. jula - 467 pacijenata, dok je juče, u trećem talasu, bilo 1.545 novih slučajeva.

8:56 - Raste broj obolelih u Zrenjaninu, uvedene dodatne mere

U Zrenjaninu još 19 novoobolelih od korona virusa, pa je taj grad i dalje drugi po broju obolelih u Vojvodini.

Gradonačelnik Zrenjanina i komandant Štaba za vanredne situacije Simo Salapura rekao je da su svi pacijenti pregledani i zbrinuti u skladu sa kliničkom slikom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.