Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020, 18:19

Ponovo karantin za građane Srbije koji putuju u Veliku Britaniju

Građani Srbije koji nameravaju da putuju u Veliku Britaniju od danas će ponovo morati kad stignu u tu zemlju u karantin, zbog povećanog broja slučajeva korona virusa u njihovoj matičnoj zemlji.

Iako su državljani Srbije bili na listi zemalja kojima je početkom jula ukinut obavezni karantin, danas su skinuti sa iste, i moraće kad uđu na teritoriju Britanije da provedu 14 dana u izolaciji, navodi se na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlade.

Kancelarija za spoljne poslove Britanije (FCO) savetuje svojim građanima da u Srbiju putuju samo ako je to neophodno. Ta kancelarija navodi da je zbog rasta broja slučajeva obolelih od Covid-19, u Srbiji proglašena vanredna situacija u 20 opština i gradova, uključujući i Beograd.

"Na tim lokacijama može biti teško dobiti odgovarajuću lekarsku negu iz bilo kojeg medicinskog razloga, uključujući i Covid-19", navodi FCO.

Ova kancelarija upozorava svoje građane i na moguće probleme u Beogradu i drugim gradovima, "posle nasilja 7. i 8. jula kadaje na ulicama bila raspoređena policija za razbijanje protesta".

"To može da izazove značajne poremećaje, uključujući i javni prevoz. Treba redovno da pratite lokalni razvoj situacije i izbegavate bilo kakve veće grupe ljudi ili demonstracije kako bi izbegli rizik da budete povređeni", upozorava britanska kancelarija.

Međutim, Britanija je ukinula obavezni karantin za ljude koji u tu zemlju dolaze iz više od 60 zemalja, među kojima su Francuska, Italija, Belgija, Nemačka. Pravila karantina uvedena su u junu, a od putnika koji su ulazili u Britaniju traženo je da navedu adresu na kojoj će biti, sa kaznama do 1.000 funti za one koji nisu poštovali samoizolaciju.

U Engleskoj će 13. jula ponovo biti otvoreni saloni lepote, a teretane i bazeni 25. jula. Od ovog vikenda biće dozvoljeni i koncerti i pozorišne predstave na otvorenom, ali uz obaveznu fizičku distancu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.