Policija DOBILA NAREĐENJE da zarazi Amfilohija? Neshvatljivo ponašanje službenika CB ukazuje na PODLE NAMERE režima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2020, 17:21

Policija DOBILA NAREĐENJE da zarazi Amfilohija? Neshvatljivo ponašanje službenika CB ukazuje na PODLE NAMERE režima

Poslanica demokrata Valentina Minić kazala je da je prilikom današnjeg hapšenja Amfilohija došlo do kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona.

- Sudeći po fotografijama i video zapisima, koje javnosti stavljamo na uvid, prilikom nezakonitog hapšenja mitropolita crnogorsko-primorskog sa sveštenstvom, došlo je do grubog i veoma opasnog kršenja propisa i usvojenih mera preventivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaštite od virusa korona. Naime, iz video materijala sa lica mesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje mitroplolitu crnogorsko-primorskom, kršeći i socijalnu distancu. Zatim iz fotografije koja je napravljena nedugo zatim u prostorijama Uprave policije, jasno se vidi službenik kako na nepropisnoj udaljenosti, bez ikakave zaštitne opreme prolazi neposredno pored Mitroplota crnogorsko-primorskog - kazala je Minić.

Ona naglašava da ''mitropolit po godinama starosti spada u rizičnu grupu posmatrano iz ugla opasnosti od zaraze koronavirusom i da se prema toj grupi mora postupati sa posebnom pažnjom i većim oprezom''.

- Iz ovakvog neprofesionalnog i krajnje rizičnog po zdravlje ponašanja službenika Uprave policije, može se zaključiti da je u pitanju krajnji nemar ili namera. Ukoliko bi neko želeo da namerno prenese i proširi zarazu, upravo bi se ovako ponašao. Zato pozivamo Savet za građansku kontrolu policije, da odmah bez odlaganja ispita sve okolnosti slučaja, naročito komandni lanac u ovom slučaju, kao i nepropisno ponašanje službenika Uprave policije i da zatraži sankcionisanje ovakvog ponašanja, jer je potpuno jasno da su ovakvo postupanje policije naredili Duško Marković i Milo Đukanović lično - zaključila je Minić.

Bruka i sramota. Amfilohije u Centru bezbednosti u Podgorici.

A post shared by 🇷🇸СРПСКИ ВИТЕЗ🇷🇸 (@vitez____od____srbije) on Apr 12, 2020 at 6:36am PDT

Podsećamo, više sveštenika i građana dovedeno je danas u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja obaveštenja o okolnostima okupljanja ispred verskih objekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.