Podela 60.000 litara dezinfekcionog sredstva u apatinskoj opštini (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela 60.000 litara dezinfekcionog sredstva u apatinskoj opštini (VIDEO)

U cilju suzbijanja širenja korona virusa počela je podela dezinfekcionog sredstva na bazi natrijum hipohlorita po domaćinstvima u selima apatinske opštine Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini. Ovo dezinfekciono sredstvo 24 časa proizvodi JKP „Naš dom“ Apatin

Volonteri su se prihvatili posla i unose meštanima pakovanja dezinfekcione tečnosti u dvorišta.

Kako su objasnili za RTV, u JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << “Naš Dom”, tečnost koja se deli je razblažena i može se primenjivati po preuzimanju. Napominje se da sredstvo ne sme doći u kontakt sa kožom, potrebno je koristiti zaštitne rukavice i koristi se samo za spoljnu upotrebu. Najbolje je tretirati površine pokrivene pločicama ili betonom, hodnike zgrada, stepeništa, rukohvate i kvake, a na samom pakovanju postoji nalepnica sa uputstvom za upotrebu.

“Cilj nam je da situacija ostane ovakva kakva je sad, da u našoj opštini za koju smo nadležni nemamo ni jednog obolelog od korona virusa. Pre svega želim ispred štaba za vanredne situacije da se zahvalim JKP „Naš dom“ Apatin i svim radnicima koji su ovde radili u tri smene kako bi proizveli dovoljnu količinu sredstva za dezinfekciju koja iznosi 60.000 litara i mislim da smo po tome jedinstveni u Srbiji. Na ovaj način ćemo omogućiti svakom našem građaninu da dezinfikuje svoje dvorište i površine u kući koje su pod rizikom da na njima postoji virus”, rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać.

Sredstvo koje je podeljeno pravnim licima je koncentrovano, tako da će oni to sami razblaživati sa vodom u srazmeri 1:9, kako su i dobili u uputstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Apatin: Besplatno za 12.000 domaćinstava po 5 litara tečnosti za dezinfekciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020, 11:56

Više od 12.000 domaćinstava apatinske opštine dobilo je balone od pet litara dezinfekcionog sredstva na bazi natrijum hipohlorita, koje je proizvela fabrika za proizvodnju pijaće vode JKP-a “Naš Dom”, a koji se neće naplaćivati...Nakon što je tečnost za dezinfekciju podeljena po domaćinstvima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.