Pirotski okrug: Od 35 uzoraka, pet pozitivno na koronu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020, 16:47

Pirotski okrug: Od 35 uzoraka, pet pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot, od 35 uzoraka za koje su stigli rezultati na virus korona pozitivno je pet i to iz Pirota četiri novozaraženih i jedan iuz Bele Palanke.

Za 26 uzoraka se čekaju rezultati, a danas su uzorkovana još 43 brisa i dostavljena u laboratoriju IZJZ Niš, saopštio je Zavod.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu 3.124 do danas laboratorijski je potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisustvo virusa kod 344 osobe, u Pirotu 230, Babušnici 32, Beloj Palanci 78, Dimitrovgradu četiri.

Od početka epidemije do danas, na području okruga, od posledica virusa korona preminulo je 23 osoba i to do kraja maja 19, a u julu i avgustu četiri.

Kako navode iz Zavoda, u letnjem epidemijskom talasu registrovano je 188 laboratorijski potvrđenih lica i to u Pirotu 121, Beloj Palanci 58, Babušnici šest i Dimitrovgradu tri.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot trenutno je hospitalizovano četiri pacijenta sa sumnjom na covid infekciju.

Iz Zavoda poručuju da se epidemiološka situacija u Pirotu stabilizuje, kao i da je evidentan blagi pad broja obolelih u zadnjih nedelju dana.

Upozoravaju da uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Srbiji postoji i dalje rizik za prelivanje obolelih iz drugih mesta, te pogoršanje situacije u Pirotu i okrugu, kako zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, tako i drugih kretanja stanovništva.

Apeluju na građane da je i dalje neophodno pridržavati se svih propisanih zaštitnih mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Jablaničkom okrugu još 12 pozitivnih na koronu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 10:16

Od 158 uzoraka, koliko je obrađeno u poslednja 24 sata za testirane iz Jablaničkog okruga, 12 je pozitivno na virus korona. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, 9 je novoobolelih u Leskovcu, dvoje u Lebanu i jedan u Vlasotincu...Rezultati testiranih stigli su iz niške laboratorije "Vatreno oko"...

Nastavak na JužneVesti.com...

Blagi pad broja obolelih od kovida u Pirotskom okrugu

Izvor: Danas, 06.Avg.2020

Virus korona potvrđen je kod još pet osoba iz Pirotskog okruga: četiri iz Pirota i jedne iz Bele Palanke, to su rezultati analize 35 uzoraka, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Nastavak na Danas...

Pirotski okrug: Novozaraženih šest, još jedan preminuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020

U Pirotskom okrugu registrovano je još šest osoba pozitivnih na virus korona i to od 69 testiranih, a sa teritorije tog okruga preminula je još jedna osoba kod koje je laboratorijski bio potvrđen virus, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot...Novozaraženi su registrovani u Pirotu, njih pet,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.