Pirot: Bez novozaraženih, u bolnici jedan pacijent

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2020, 15:45

Pirot: Bez novozaraženih, u bolnici jedan pacijent

Zavod za javno zdravlje Pirot saopštio je danas da od testiranih 19 uzoraka sa teritorije Pirotskog okruga, nijedan nije pozitivan na virus korona.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno je uzorkovano 3.157 briseva, a od toga je laboratorijski potvrđenih pozitivnih 350.

Danas su uzorkovana još 14 brisa i dostavljena u laboratoriju Instuta za javno zdravlje Niš.

Od ukupnog broja pozitivnih u Pirotskom okrugu u Pirotu je 235, Babušnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 32, Beloj palanci 79, Dimitrovgradu četiri.

Od početka epidemije do danas 24 osobe sa potvrđenim virusom Covid 19 je preminulo i to do kraja maja 19, a u julu i avgustu pet.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 194 laboratorijski potvrđenih slučajeva i to u Pirotu 126, Beloj Palanci 59, Babušnici šest i Dimitrovgradu tri.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi samo jedan oboleli pod sumnjom na covid infekciju, dok su ostala četiri pacijenta oporavljena i otpuštena kući.

Kako kažu iz Instituta, epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje, evidentan je pad broja obolelih u yadnjih nedelju dana, ali je neophodno i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje mera zaštite.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.