Petnaesta žrtva korona virusa u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2020, 10:53

Petnaesta žrtva korona virusa u Pirotskom okrugu

Dvanaest pozitivnih na kovid i jedna preminula osoba, najnoviji je bilans epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

Od poslednjeg preseka, pirotskom Zavodu su dostavljeni rezultati za 34 uzorka koji pokazuju da je 11 građana zaraženo kovidom, dok se za 1 uzorak ponavlja testiranje.

Juče, 9. jula je umrla jedna osoba iz Pirota kod koje je potvrđena kovid infekcija. Osoba je starosti 86 godina sa hroničnim bolestima - saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Zavoda.

Prema dostupnim informacijama, ovo je 15. preminuli od kovida u okrugu.

Najviše novozaraženih je u Pirotu - 10, dok je i dvoje Belopalančana pozitivno na kovid. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Babušnici je nešto stabilnija i nema novih slučajeva pozitivnih na kovid.

Od 10. juna do 9. jula registrovano je 84 laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba iz 68 porodica. Među potvrđenima su osobe zapošljene u različitim ustanovama i firmama, radno aktivno stanovništvo, omladina i deca. Svi potrđena na kovid su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica - kažu u Zavodu

Kako dodaju iz ove zdravstvene ustanove klinička slika kod većine obolelih je laka ili srednje teška, a trenutno su 3 pacijenta hospitalizovana u KC Niš i u stabilnom su stanju. Za poslednjih mesec dana 5 pacijenta su oporavljena i otpuštena sa bolničkog lečenja.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 240 osoba pozitivnih na kovid - u Pirotu 171, Babušnici 29, Beloj Palanci 38 i Dimitrovgradu 2.

Juče je testirano 24 uzorka, a za ranije uzetih 25 se čekaju rezultati.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.