Peru prestigao Italiju po broju zaraženih korona virusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 08:59

Peru prestigao Italiju po broju zaraženih korona virusom

Broj zaraženih korona virusom u Peruu premašio je 240.000, čime je ta zemlja prevazišla Italiju po broju obolelih, saopštila je vlada te južnoameričke države.

Peru je na drugom mestu po broju potvrđenih slučajeva korona virusa u Latinskoj Americi, iza Brazila, a na sedmom mestu u svetu.

U sredu su zabeležena još 3.752 nova slučaja korona virusa, što je za više od polovine manje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosu na 31. maj, kada je zabeležen vrhunac pandemije.

Više od 7.000 građana Perua preminulo je od posledica korona virusa, dodaje vlada.

Peru je brzo uveo mere karantina u zemlji, nakon što se pandemija pojavila početkom marta, ali je broj zaraženih ipak eksplodirao u maju, dostižući i više od 8.000 obolelih na dnevnom nivo krajem meseca, prenosi Rojters

Severna i Južna Amerika postale su epicentar globalne pandemije korona virusa, zabeleživši skoro četiri miliona infekcija i 204.000 preminulih.

Peru, Čile i Brazil posebno su teško pogođeni poslednjih nedelja.

Vlada u Peruu produžila je mere karantina do 30. juna, dok broj zaraženih nastavlja da raste u pojedinim regijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PERU PRESTIGAO ITALIJU PO BROJU ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM: Obolelo više od 240.000 ljudi, preko 7.000 preminulih

Izvor: Kurir, 18.Jun.2020

Broj zaraženih korona virusom u Peruu premašio je 240.000, čime je ta zemlja prevazišla Italiju po broju obolelih, saopštila je vlada te južnoameričke države.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.