Pert: Jaki vetrovi rasplamsavaju požar, poziv na evakuaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2021, 12:13

Pert: Jaki vetrovi rasplamsavaju požar, poziv na evakuaciju

Jaki vetrovi koji prete da rasplamsaju požar u Zapadnoj Australiji, podstakli su vlasti da hiljade građana iz Perta pozovu da se evakuišu, komplikujući situaciju koja je nastala uvođenjem mera karantina u Zapadnoj Australiji, nakon što je država prijavila prvi slučaj zaraze korona virusom nakon 10 meseci.

Premijer Zapadne Australije Mark Mekgovan Makgouan rekao je da su meteorolozi najavili esktremno jake >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vetrove, zbog čega je na građane apelovao da napuste svoje domove, prenosi Rojters.

U isto vreme, dva miliona stanovnika Perta nalazi se u petodnevnom karantinu do petka, nakon što je radnik hotela za samoizolaciju testiran pozitivan na visokozarazni soj iz Velike Britanije.

Ova mera od građana zahteva da ostanu kod kuće, osim radi odlaska na posao, ukoliko su u pitanju ključna zanimanja, odlaska kod lekara, u kupovinu osnovnih namirnica ili radi vežbanja, dok su posete bolnicama i domovima za stare zabranjene.

Požar u Zapadnoj Australiji je uništio preko 9.000 hektara zemljišta, a izgorela je 71 kuća.

Žrtve za sada nisu prijavljene, a uzrok požara je i dalje nepoznat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.