Peking podigao nivo UZBUNE: Otkazani letovi, nastava u školama, ograničeno kretanje ljudi

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2020, 11:26

Peking podigao nivo UZBUNE: Otkazani letovi, nastava u školama, ograničeno kretanje ljudi

U Pekingu su ponovo uvedene određene restrikcije zbog porasta broja obolelih i ponovnog izbijanja virusa kovid-19, a stanovnici 27 četvrti u kineskoj prestionici ne smeju da izlaze iz tih četvrti PEKING - U Pekingu su ponovo uvedene određene restrikcije zbog porasta broja obolelih i ponovnog izbijanja virusa kovid-19, a stanovnici 27 četvrti u kineskoj prestionici ne smeju da izlaze iz tih četvrti.U Pekingu je danas zabeležen 31 novi slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << korona virusa, ukupno 137 od vikenda, zbog čega je uvedena mera da građani koji žele da napuste grad moraju da urade test na virus, prenosi BBC.Pre ovog ponovnog izbijanja virusa, Peking je bio 57 dana bez ijednog novog slučaja, a novi talas se povezuje sa otvaranjem pijace Ksinfandi koja isporučuje 80 odsto mesa i povrća.Čak 27 četvrti klasifikovano je kao srednje rizično, dok je četvrt blizu pijace okarakterisana kao visoko rizična četvrt.Stanovnici srednje rizične četvrti ne mogu da napuštaju grad, dok u nisko rizičnim četvrtima mogu, ali uz negativan test.Ipak, postoje i problemi sa testovima, jer je novinaru BBC-a rečeno da oni neće biti dostupni do jula.U međuvremenu otkazan je određeni broj letova, a železnički saobraćaj je redukovan do najmanje 9. jula.Otkazana je i nastava u osnovnim, srednjim školama i fakultetima, kao i sportske utakmice, zatvoreni su bazeni i teretane.Putevi su i dalje otvoreni, kao i kompanije i fabrike, a u gradu je izdat alarrm drugog stepena.Vlasti u Pekingu saopštile su da "relevantni ljudi" pijace ne smeju da napuštaju grad, kao ni kvart u kome žive.Pijacu, za koju se sumnja da je izvor novog talasa, poseti dnevno desetine hiljada ljudi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DA LI JE PEKING NOVI VUHAN? Sa pijace se širi MNOGO OPASNIJI SOJ virusa od onog sa početka epidemije, Kinezi u panici sve više vraćaju mere

Izvor: Blic, 17.Jun.2020

Nakon novog širenja epidemije KOVID-19 sa pekinške pijace, u zemlji je prijavljeno ukupno 137 slučajeva zaraze, uključujući 31 današnji slučaj. Lokalne vlasti opisale su stanje u gradu kao ‘’izuzetno ozbiljno’’.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.