Pčinjski okrug: Od 128 obrađenih uzoraka pozitivna 44

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 15:03

Pčinjski okrug: Od 128 obrađenih uzoraka pozitivna 44

Od 128 obrađenih uzoraka, na teritoriji Pčinjskog okruga, pozitivno je na virus korona 44, a najviše ih je u Vranju - 27, saopštio je Zavod za javno zdravlje Vranje.

Rezultati se čekaju za još 29 uzoraka, a kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, od novozaraženih devet je iz Vladiničinog Hana, troje iz Bujanovca, dvoje iz Surdulice, koliko i iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Trgovišta i jedna osoba iz Preševa.

Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, kažu u Zavodu i dodaju da postoji povećan broj obolelih, što je bio slučaj i u prethodne dve nedelje, prenose Južnevesti.

Kovid bolnica u Surdulici je u potpunosti puna, a prema podacima od jutros, prazna su tri mesta.

"I u Vranju su kovid bolnice gotovo u potpunosti pune, tako da će najverovatnije prema odluci Vlade biti otvorena još jedna u Bujanovačkoj Banji. Ona će da bude neka vrsta rezerve u slučaju povećanja broja novoobolelih", kazala je direktorka Zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović.

Smatra da bi uz primenu epidemioloških mera, već trebalo da dođe do postepenog smirivanja epidemije.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije u Pčinjskom okrugu je od virusa korona obolelo 934 ljudi, od toga 746 iz Vranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.