Pad broja novozaraženih u Srbiji, jedna osoba preminula od korone u KC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 16:02

Pad broja novozaraženih u Srbiji, jedna osoba preminula od korone u KC Niš

Na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja stoji da su u poslednja 24 sata detektovana 163 nova slučaja virusa korona, što je najmanje novozaraženih u poslednjih mesec i po dana. Iz Kliničkog centra Niš saopštavaju da je u ovoj ustanovi hospitalizovano 229 pacijenata, a da je kod njih 98 potvrđeno prisustvo novog virusa.

Od njih 98, troje je dece, a sva su, navode u KC Niš, u stabilnom stanju. Njih 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je priključeno na respiratore i, kažu, u jako teškom stanju, dok je jedna osoba preminula.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - navode u KC Niš.

U leskovačkoj bolnici je, prema podacima KC Niš, hospitalizovano 77 ljudi, kod 31 je potvrđeno prisustvo kovida. U surduličkoj je 45 hospitalizovano, 32 pozitivnih.

U Srbiji je od 6.819 testiranih njih 163 bilo pozitivno, a poslednji put je manje od toga bilo 25. juna. Još pet osoba je preminulo, a njih 107 je na respiratorima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nišu od kovida preminuo još jedan pacijent

Izvor: Danas, 10.Avg.2020

U kovid objektima u Nišu hospitalizovano je 229 pacijenata, a u prethodna 24 časa umro je još jedan oboleli sa potvrđenim korona virusom, saopštila je danas uprava Kliničkog centra (KC) u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.