PRIŠTINA NASTAVLJA DA KRŠI SVE SPORAZUME: Petkoviću zabranjen ulazak na Kosmet

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 08:14

PRIŠTINA NASTAVLJA DA KRŠI SVE SPORAZUME: Petkoviću zabranjen ulazak na Kosmet

Nova vlast koristi svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa korona virusom, da nametne antisrpsku politiku

Predstavnici vlasti u Prištini negativno su noćas odgovorili na obaveštenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu i razgovara sa srpskim narodom.

Kako su saopštili iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, očigledno je da će nova vlast u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa koronavirusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

- Reč je o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa - stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

U saopštenju se dalje navodi, da u prilog tome svedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma, Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

- Apsurdni su izgovori Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo želeli da vakcinišemo građane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju nameru da donira određeni broj vakcina Prištini, nego se kovida u Priština sete kada hoće da zabranjuju posete. U vreme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.