PRESEK STANJA: Ova tri grada u Srbiji imaju najviše zaraženih korona virusom danas

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 16:09

PRESEK STANJA: Ova tri grada u Srbiji imaju najviše zaraženih korona virusom danas

Prestonica i danas beleži najviše novoobolelih

U Srbiji je u prethodna 24 sata korona virus registrovan kod 59 osoba, a ponovo je najviše inficiranih u Beogradu - čak 22.

Prema podacima Kriznog štaba, srpsku prestonicu prati Niš sa 5 novoinficiranih, a na trećem mestu ove liste našlo se Vranje sa 4 pozitivna slučaja.

U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Prijepolju i Trsteniku registrovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su po dva slučaja, dok ostali gradovi u našoj zemlji beleže jedan ili nijedan slučaj infekcije kovidom-19.

Podsetimo, i prema jučerašnjim podacima najviše je zaraženih bilo u Beogradu, od 107, njih 55 iz prestonice bilo je pozitivno na kovid-19. Zbog toga je Krizni štab apelovao na Beograđane da poštuju sve mere prevencije, među kojima je i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Prema današnjim izjavama članova Kriznog štaba, dr Predraga Kona i dr Srđe Jankovića, pik, odnosno novi talas korona virusa predviđen je za novembar, a kako će se dalje razvijati epidemiološka situacija u Srbiji, kako napominju, zavisi od našeg ponašanja.

U prethodna 24 sata preminula je jedna osoba, a 21 pacijent se nalazi na respiratoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.