POSLEDNJA NEDELJA POTPUNOG ZAKLJUČAVANJA: U Austriji 2.748 novozaraženih, ali 79 umrlih

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 11:43

POSLEDNJA NEDELJA POTPUNOG ZAKLJUČAVANJA: U Austriji 2.748 novozaraženih, ali 79 umrlih

Anšober je podsetio da je početkom novembra broj novozaraženih u ponedeljak bio na oko 5.500

U poslednja 24 sata u Austriji je registrovano 2.748 novih slučajeva zaraze korona virusom i 79 umrlih od posledica zaraze.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober, međutim, ukazuje da se radi o rezultatima testiranja od nedelje, kada je uobičajeno manje testiranja, a i kada privatne laboratorije ne unose svoje podatke.

- Zbog toga se ovaj broj mora obazrivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oceniti. Međutim, prvi put smo, u novembru, u ponedeljak na ispod 3.000 - objasnio je on na konferenciji za štampu.

, da bi potom pao na oko 4.500, zatim na 3.100, pa sada na ispod 3.000.

Ukazao je i da je u poslednja 24 sata sprovedeno svega 15.000 testova, što je jasno manje ispod novembarskog proseka koji je na oko 30.000 dnevno, a pojedinim danima bio je i iznad 40.000.

Kazao je da je pozitivno što je registrovano 4.694 novoizlečenih, što je daleko veći broj od novozaraženih.

Ali, ministar dodaje, i dalje raste broj hospitalizovanih kovid pacijenata.

Tako je u poslednja 24 sata hospitalizovano daljih 89 pacijenata, od kojih 10 na intenzivnoj nezi, tako da je ukupan broj pacijenata u intenzivnim jedinicama porastao na 701.

Broj preminulih, kako je naglasio, I dalje je visok, I iznosio je u protekla 24 sata 79.

Ukupan broj preminulih dostigao je 3.184.

- Nalazimo se u poslednjoj nedelji potpunog zaključavanja. Moramo do kraja primeniti sve mere da bi mogli da počnemo sa prduzimanjem obazrivih koraka otvaranja - objasnio je Anšober.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadležni kriju broj umrlih u Vojvodini od covida 19

Izvor: Danas, 30.Nov.2020

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.317 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.