POLJACI POKREĆU POTPUNO ISTREBLJENJE: Milioni životinja biće uništeni jer korona sa njih prelazi na čoveka

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 16:13

POLJACI POKREĆU POTPUNO ISTREBLJENJE: Milioni životinja biće uništeni jer korona sa njih prelazi na čoveka

Sad se postavlja pitanje koliko će koštati čitava "operacija", jer u državi postoji 350 farmi

Novi soj kovida otkriven na farmi vizona u severnoj Poljskoj može da bude prenet na čoveka i obrnuto, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, a vlasti su dodale da će sve ove životinje biti istrebljene.

Kovid je pronađen na farmi vizona u oblasti Kartuzi prošlog meseca, što su zvaničnici ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nazvali prvim takvim slučajem u Poljskoj, nakon čega su se pojavili strahovi oko toga koliko će koštati uništavanje vizona u industriji koja ima više od 350 farmi u državi.

- Podaci koje smo dobili od sanitarne inspekcije, ali i od prošle godine, iz Danske i Holandije, jasno pokazuju da se i u Poljskoj virus može preneti sa vizona na čoveka i obrnuto - rečeno je iz ministarstva poljoprivrede.

Danska je zbog soja otkrivenog među vizonima morala da uništi oko 17 miliona ovih životinja, a Holandija je rešila u avgustu da zatvori više od 100 farmi vizona nakon što je nekoliko zaposlenih inficirano kovidom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.